Monday 18 February 2008

Έκθεση του Wolf Vostell στη γκαλερί Artis Causa

Πολυδιάστατος και ανατρεπτικός, ο Wolf Vostell χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 'Α60 και πρωταγωνιστής του διεθνούς κινήματος Fluxus. H γκαλερί Artis Causa παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη δουλειά του από τις 24 Ιανουαρίου ως τις 8 Μαρτίου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε επιμέλεια της Δρος Σάνιας Παπά.

Το έργο του Vostell συνδυάζει τα πολλαπλά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο, εγκαταστάσεις, video, performances και happenings. Από το 1958 έως το 1998 παρουσίασε περισσότερες από διακόσιες ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και συμμετείχε σε επτακόσιες ομαδικές εκθέσεις. Το έργο του βρίσκεται στα σημαντικότερα διεθνή μουσεία και συλλογές.

Στη έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά και video από διαφορετικές περιόδους. Η βασική ιδέα που χαρακτηρίζει το έργο του καλλιτέχνη είναι: η τέχνη ως χώρος, ο χώρος ως περιβάλλον, το περιβάλλον ως γεγονός, το γεγονός ως τέχνη, η τέχνη ως ζωή.

Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου, στις 20:00, ο διευθυντής του μουσείου Vostell Malpartida Jos Antonio Αgndez Garca συνομιλεί με το κοινό για τον καλλιτέχνη και το έργο του.

Artis Causa

Μητροπόλεως 97, 1ος όροφος

Τ: 2310 223.041

No comments: