Monday 25 February 2008

Triobike

Η εικόνα του μπορεί να παραπέμπει σε περασμένες εποχές.
Το triobike όμως είναι η νέα τάση μετακίνησης, αφού συνδυάζει 3 είδη σε 1.



Είναι ένα μέσο μεταφοράς με βάση το γνωστό μας ποδήλατο και το καροτσάκι του μωρού τα οποία λειτουργούν είτε σαν αυτόνομα και ανεξάρτητα προϊόντα,είτε σαν ένας συνδυασμός και των 2 που οδηγεί στη δημιουργία του νέου οδικού 3κίκλου...

Το καροτσάκι για τα μωρά είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί άνετα 2 παιδιά βάρους μέχρι 80 κιλών.Αυτό δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείται τόσο για τη μεταφορά "μεγάλων μωρών", όσο και για τη μεταφορά αντικειμένων αφού τα καθίσματα και τα οπίσθια στηρίγματα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να επανατοποθετηθούν με απλές κινήσεις και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων.Είναι κατασκευασμένο από bramminge plast,υλικό ανθεκτικό και τραχύ.
Το ποδήλατο(που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του),είναι της shimaro Nexus,7 ταχυτήτων με ενσωματωμένα φώτα μπροστά και πίσω.
Η δημιουργία αυτού του οχήματος είναι μια κίνηση που πέρα απ'την εξυπηρετική της μορφή και χρήση,δραστηριοποιείται γύρω απο θέματα που αφορούν τις περιβαλλοντικές μας ανάγκες για μείωση της χρήσης καυσίμων και των εκπομπων διοξειδίου του άνθρακα.Συνδυάζει την άσκηση και ενισχύει τις green κινήσεις που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.



πηγή : carteco design center
links : www.triobike.com
www.designagenda.com

No comments: