Saturday 8 May 2010

Apomechanes 2010

Πραγματοποιείται φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα,για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εργαστήρι αρχιτεκτονικής σύνθεσης Apomechanes.

Πρόκειται για μια συνάντηση νέων αρχιτεκτόνων και designers,φοιτητών και επαγγελματιών,με στόχο τη διερεύνηση σε βάθος των σύγχρονων μορφών μεθοδολογίας της αλγοριθμικής σύνθεσης και των τεχνολογιών αυτοματοποιημένης παραγωγής μέσα από την πρακτική εφαρμογή και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου.

Η μηχανοποιημένη φύση του σεμιναρίου,τόσο σε μαθηματικό/διαγραμματικό επίπεδο,όσο και στην υλοποίηση
των έργων,ενέπνευσε το όνομα apomechanes.

Το ελληνικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής apomechanes λειτουργεί σε παράλληλο επίπεδο με άλλα εργαστήρια
αρχιτεκτονικής που διοργανώνονται διεθνώς,τοποθετώντας την Αθήνα στο επίκεντρο του αρχιτεκτονικού διαλόγου για τα νέα μέσα σχεδιασμού και παραγωγής.Παράλληλα,στοχεύει στην παγίωση του ως ένα ετήσιο γεγονός αρχιτεκτονικής έρευνας,ορίζοντας την δική του ταυτότητα στον διεθνή αρχιτεκτονικό διάλογο.

Το εργαστήριο apomechanes λειτούργησε το καλοκαίρι του 2009 υπό την μορφή αρχιτεκτονικού στούντιο.Η σύνθεση των συμμετεχόντων του εργαστηρίου ήταν τόσο πολυεθνική όσο και πολυμορφική, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων, γραφιστών, σχεδιαστών μόδας και νέων καλλιτεχνών.

Για το καλοκαίρι του 2010, το apomechanes προσδοκά ξανά σε μια γόνιμη συνεύρεση με δημιουργικoύς,ευρηματικούς και ταλαντούχους αρχιτέκτονες και designers με ερευνητική διάθεση για πειραματισμό στην παραγωγή αρχιτεκτονικών μορφών. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τις αρχιτεκτονικές τους εγκαταστάσεις μέσω του προγραμματισμού των κατάλληλων αλγορίθμων.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του apomechanes 2010 θα πραγματοποιηθεί, την 1 Ιουνίου 2010,διάλεξη του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα Karl Chu στον πολυχώρο «Πολύτροπον» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Παράλληλα, από τις 25 Μαΐου θα εκτίθενται στο αίθριο του Ιδρύματος δείγματα της δουλειάς που παράχθηκε στα πλαίσια του περσινού εργαστηρίου apomechanes 2009.Το πέρας του εργαστηρίου θα ακολουθήσει ένα εβδομαδιαίο συμπόσιο εν πλω στο οποίο προσκεκλημένοι θα είναι τόσο οι συμμετέχοντες του apomechanes 2010 όσο και αρχιτέκτονες που δραστηριοποιούνται στους τομείς ενδιαφέροντος του εργαστηρίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 θα πραγματοποιηθεί έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες του apomechanes 2010 στον πολυχώρο «Πολύτροπον» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.Η έκθεση αυτή θα επισφραγιστεί με την κυκλοφορία μιας έντυπης έκδοσης-παρουσίασης των δημιουργίων των εργαστηρίων apomechanes πλαισιωμένα απο άρθρα και έργα προσκεκλημένων αρχιτεκτόνων.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών : 31 Μαΐου
Διάρκεια 19/07-6/08/2010
Δευτέρα 19 Ιουλίου-Δευτέρα 26 Ιουλίου /Σεμινάριο Αλγοριθμικού Σχεδιασμού
Τετάρτη 28 Ιουλίου-Παρασκευή 6 Αυγούστου/Εργαστήριο Αλγοριθμικού Σχεδιασμού
Δευτέρα 19 Ιουλίου-Παρασκευή 6 Αυγούστου /Στούντιο Αλγοριθμικού Σχεδιασμού
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
www.apomechanes.com

No comments: