Monday 31 May 2010

Greek green greet by droog

Το workshop Dionisis Sotovikis,και το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα για τις περιβαλλοντικές επιστήμες,σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής,διοργανώνουν την έκθεση "Greek green greet by droog".
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Ιουνίου και θα διαρκέσει από 4 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου 2010.

Η έκθεση greek green greet by droog -η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση της Droog στον κόσμο από το 2007- παρουσιάζει την εταιρία Droog, διερευνώντας και συζητώντας έννοιες όπως ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, επαναδημιουργία, διαύγεια σκέψης, μνήμη και νοσταλγία, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αστικού διαμερίσματος.

Στόχος της έκθεσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα, όσον αφορά στο διεθνές σύγχρονο design με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

H Droog δημιουργήθηκε στο Άμστερνταμ το 1993 από την ιστορικό και κριτικό τέχνης Renny Ramakers και τον Gijs Bakker και ανέπτυξε μια μοναδική προσέγγιση στην παραγωγή προϊόντων και projects που συνάπτουν μια ιδιαίτερη σχέση με το άτομο–χρήστη-περιβάλλον. Διερευνώντας έννοιες όπως επιβράδυνση, μνήμη, νοσταλγία, επαναχρησιμοποίηση, χειροποίητες μεθόδους παραγωγής και φυσικό περιβάλλον, προκαλούν την δημιουργία εμπειριών και διαδραστικής συμμετοχής, με προϊόντα και projects που είναι απλά στην κατανόησή τους, έχουν μία καθαρότητα και διαύγεια στη νοητική τους σύλληψη και υπόσταση, αφηγούνται ιστορίες, με απώτερο σκοπό να εκτιμηθούν και να μην απορρίπτονται χωρίς περίσσια σκέψη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Ιουνίου,παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος,επιστημονική ημερίδα με θέμα "design, architecture and sustainability", στο Μουσείο Μπενάκη(κτίριο οδού Πειραιώς).Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές από το χώρο της αρχιτεκτονικής και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, στην ημερίδα θα συμμετάσχει και η συνιδρύτρια της Droog, Renny Ramakers.Η ημερίδα θα έχει δυο ενότητες "Sustainability in Architecture and the Built Environment" και "Enviromental Design in Architecture".

Έκθεση "greek green greet by droog"
Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς)
Εγκαίνια : 3/06 ,στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης : 4/06-25/07/2010
Ωράριο λειτουργίας : Τετ-Πεμ-Κυρ: 10.00- 18.00,
Παρ-Σαβ: 10.00- 22.00

Ημερίδα "design, architecture & sustainability"
Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς)
Σάββατο 5/06, ώρα έναρξης 10:30
(η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά)

Περισσότερα εδώ

No comments: