Friday 11 March 2011

Terra Nueva Project | Νέα Γη


Η ομάδα Viral Projects, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλαισίων που θα δώσουν νέα δεδομένα προβολής σε ανθρώπους και ομάδες που έχουν ανάγκη με την σειρά τους να εκφραστούν και να συνομιλήσουν μέσω του design και της τέχνης, παρουσιάζει το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7 στον πολυχώρο TERRA PETRA.

Μια σειρά σύγχρονων δημιουργών εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας Γης, , νοούμενης ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου.
Με αφορμή την παραπάνω θεματική 150 και πλέον καλλιτέχνες οπτικοποιούν τη δική τους “Νέα Γη”, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τεχνών (design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α).
Ταυτόχρονα, αποκωδικοποιούν τις αφηγήσεις που συνοδεύουν κάθε επέκταση των γεωγραφικά γνωστών τόπων και προβάλλουν πάνω της ένα ευρύ σώμα ελπίδων και φόβων μετατρέποντας τις χωρικά νέες περιοχές σε νέους κόσμους.Πρόκειται για μια σειρά μύθων που εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι νέοι κόσμοι θα είναι απαλλαγμένοι από τις ατέλειες του παλιού - με την επιφύλαξη του φόβου πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί - αποδεσμεύουν την έννοια της Νέας Γης από την αποκλειστικά γεωγραφική της διάσταση και την ανασυνθέτουν ως μια εν δυνάμει Ουτοπία ή Δυστοπία.
Εξαντλώντας τις δυνατότητες που δίνει η λαβυρινθώδης δομή του TERRA PETRA, θα στήνονται παράλληλα, εναλλασσόμενα στον χρόνο, καλλιτεχνικά δρώμενα, συναυλίες, dj sets και άλλα happenings που θα συμπληρώνουν ιδανικά τις εικαστικές δραστηριότητες.
Οι εκθέσεις για το μήνα Μάρτιο περιλαμβάνουν :
Level 1 | Μυρσίνη Παπαγιαννάκη
Level 2 | Sereal Designers
Level 3 - Dell'Arte, Δημήτρης Σταμούλης, Στράτος Κιλισμανής, Πένυ Γιαννάκου, Πάνος Ασημακόπουλος, Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται απόψε στις 20:30.
Στις 22:00 ακολουθεί live των Swing Shoes με την Ειρήνη Δημοπούλου.

Διάρκεια εκθέσεων :
11.03.2011 έως 31.03.2011

Ωράριο λειτουργίας :
Level 1: Καθημερινά 19:00–1:00
Level 2: Παρασκευή, Σάββατο 20:00–4:00
Κυριακή 17:00-23:30
Level 3: Kαθημερινά 9:00-01:00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα εδώ

No comments: