Friday 18 March 2011

Ecoweek 2011 | Θεσσαλονίκη

Η Ecoweek 2011, με θέμα "Αστικές Κοινότητες και Πράσινα Κτίρια", θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη απo τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου και των εργαστηρίων θα είναι:
-Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων
-Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε δομημένα κτίρια
-Οικολογικές παρεμβάσεις και σχεδιασμός τοπίου στον αστικό ιστό
-Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων για χρήση από οργανισμούς

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης, όπως το Λιμάνι, το Ολύμπιον, το βιβλιοπωλείο Ιανός, το Ινστιτούτο Goethe, το Γαλλικό Ινστιτούτο και άλλους, ενώ τα εργαστήρια σχεδιασμού θα φιλοξενηθούν στον ΑΚΤΟ και στα γραφεία των αρχιτεκτόνων, αρχιτεκτόνων τοπίου και μηχανικών που θα τα καθοδηγήσουν.
Την Δευτέρα 28 Μαρτίου,ημέρα έναρξης των εκδλώσεων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλωνστο κινηματοθέατρον "Ολύμπιον" και ομιλία του γνωστού αρχιτέκτονα Diebedo Francis Kere.(Είσοδος ελεύθερη)

Αναμένεται η συμμετοχή τριακοσίων περίπου επιστημόνων, μεταπτυχιακών φοιτητών και καταξιωμένων νέων επαγγελματιών (αρχιτεκτόνων, αρχιτεκτόνων τοπίου, σχεδιαστών και μηχανικών) από 16 χώρες.
Μετά την ολοκλήρωσή της στη Θεσσαλονίκη, η φετινή “Ecoweek” θα φιλοξενηθεί σε αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ιταλία (Μιλάνο) και στη Ρουμανία.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK ιδρύθηκε το 2005 στην Αίγινα και έχει αναπτύξει δράση σε Ελλάδα, Κύπρο, Μέση Ανατολή και Ιταλία. Σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η προώθηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερα εδώ

No comments: