Thursday 10 March 2011

Νίνα Παππά | "Ενδιάμεσοι χώροι"

Εγκαινιάζεται σήμερα στον πολιτιστικό χώρο About: η έκθεση της Νίνας Παππά με τίτλο "Ενδιάμεσοι χώροι".

Η έκθεση πραγματεύεται το χρόνο αναμονής στους δημόσιους χώρους της πόλης.
Τα έργα δεν αναφέρονται στους χρόνους αναμονής που αφορούν σε προσωπικές προσδοκίες, αλλά στις ανάγκες των κατοίκων μιας πόλης σε μαζικό επίπεδο, δηλαδή στην αναμονή σε σταθμούς και στάσεις μέσων μεταφοράς, ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες, κτλ.

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα αρχείο από φωτογραφίες, σχέδια και video με απoμαγνητοφωνημένους διαλόγους, που προκύπτουν από τριετή έρευνα στους συγκεκριμένους χώρους. Ο στόχος είναι να αποδοθεί η αναμονή κατά την οποία δεν παράγεται έργο, δεν προκύπτουν αξιομνημόνευτα γεγονότα και δεν καταγράφονται στην αντίληψή μας, παρά οι περιορισμοί που ορίζουν οι συνθήκες της.
Η Νίνα Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσιάζει στο About: την έβδομη ατομική της έκθεση. Η δουλειά της επικεντρώνεται κυρίως στο θέμα του χρόνου. Τα έργα που παρουσιάζονται στο About: αφορούν στους χρόνους αναμονής σε δημόσιους χώρους. Είναι μέλος της ομάδας Errands. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Διάρκεια έκθεσης:
10/3/2011-09/4/2011

Ωρες λειτουργίας:
Τετάρτη – Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 12:00 – 16:00
Αbout: (Μιαούλη 18, Μοναστηράκι)
Είσοδος ελεύθερη

πηγή ελculture.gr

No comments: