Saturday 18 September 2010

"Self Portrait"- rAndom International

Το δεύτερο project που παρουσίασαν οι rAndom International στο Design Miami/Basel φέτος τον Ιούνιο ήταν το "Self Portrait" .

Ένας διαδραστικός πίνακας που σαν μια polaroid μεγάλης κλίμακας ή σαν ένας καθρέπτης, αποτυπώνει την εικόνα απέναντί του στιγμιαία αλλά την κρατάει για λίγο μόνο στην επιφάνειά του.Πριν καν ολοκληρωθεί το "ποτρέτο-φωτογραφία", έχει αρχίσει να ξεθωριάζει και να σβήνει.

Η εγκατάσταση πραγματεύεται το εφήμερο και διερευνά την παραδοσιακή έννοια και το περιεχόμενο του πορτρέτου με τη διατήρηση της μνήμης μέσω των εικόνων.Το αυτοπορτέτο στη συγκεκριμένη περίπτωση μετατρέπεται σε μια αυτο-ανακλαστική εμπειρία που υπογραμμίζει το φευγαλέο της στιγμής.Η στιγμή αποτυπώνεται στην εικόνα και έπειτα εικόνα και στιγμή χάνονται μαζί.

Αποτελείται από μια λευκή κορνίζα από κόριαν (2,70 x 1,20m),η οποία πλαισιώνει μια επιφάνεια από λευκό φωτοαντιδραστικό καμβά-οθόνη και μια λευκή κάθετη ράβδο εκτύπωσης που τρέχει κατα μήκος του πίνακα αποτυπώνοντας τις εικόνες.Συμπεριλαμβάνονται επίσης ειδικό λογισμικό καθώς και φωτογραφική μηχανή.

Το "Self Portrait" έχει ήδη εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο, ενώ από το 2009 αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο.

No comments: