Wednesday 15 September 2010

London Design Festival 2010

Το London Design Festival, μια από τις πιο σημαντικότερες ετήσιες εκδηλώσεις design ανα τον κόσμο διοργανώνεται και φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά, από 18 έως 26 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Μια γιορτή του design σε μια από τις πιο ενεργές δημιουργικά μητροπόλεις του κόσμου.Μια πλατφόρμα που συνδέει όλους τους κλάδους του design σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το εννέα ημερών πρόγραμμα του Φεστιβάλ απαρτίζεται από περισσότερες από 200 εκδηλώσεις και εκθέσεις σε 150 διαφορετικά σημεία της πόλης (η πλειοψηφία των οποίων είναι δωρεάν).Διοργανώνονται από περίπου 160 οργανισμούς-εταίρους από όλο τον κόσμο,που καλύπτουν όλο το φάσμα του design.Κομβικό σημείο του Φεστιβάλ είναι για δεύτερη χρονιά,το Victoria and Albert Museum, το οποίο αποτελεί μια καλή αφετηρία για να εξερευνήσει κανείς τις εκδηλώσεις.

Κάθε χρόνο τα projects του London Design Festival προσφέρουν την ευκαιρία σε μερικούς από τους καλύτερους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες του κόσμου να πειραματιστούν με νέα υλικά, τεχνικές, έννοιες και χώρους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε ένα ευρύ κοινό.
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η δέκατη έκτη συνεχής έκδοση του 100% Design (έκθεση αφιερωμένη στο interior design 23-26/09) ,η Decorex (26-29/09) που προβάλλει κάθε χρόνο -εδώ και 30χρόνια-, νέους,πρωτοπόρους δημιουργούς από το χώρο της διακόσμησης Tent London (23-26/09) με τα καλύτερα του σύγχρονου και vintage design,της αρχιτεκτονικής και τρου ψηφιακού κόσμου.

Πέρυσι στα πλαίσια του Φεστιβάλ είχε στηθεί στην Trafalgar Square από τον ισπανό καλλιτέχνη
Jaime Hayón,η εγκατάσταση με τίτλο "The Tournament".Μια υπερμεγέθης κεραμική σκακίερα με δίμετρα πιόνια,εμπνευσμένα από την ιστορία,την αρχιτεκτονική και την παράδοση του Λονδίνου.Μια δήλωση design και τέχνης και παράλληλα μια αισθητική φόρμα ψυχαγωγίας για το κοινό.

Φέτος στην Trafalquare Square,θα φιλοξενηθεί μια εξίσου εντυπωσιακή εγκατάσταση.'Ενα τεράστιο μηχανικό-ρομποτικό χταπόδι.Οι Γερμανοί designers της Audi, Clemens Weisshaar και Reed Kram δημιούργησαν το Outrace.Οκτώ ογκώδεις ρομποτικοί βραχίονες που θα διαθέτουν ειδικά μελετημένο λογισμικό θα εγκατασταθούν στην πλατεία.Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα χάρη στο συγκεκριμένο software να ελέγχει προσωρινά την εγκατάσταση και να γράφει φωτεινά κείμενα με τα συγχρονισμένα μηχανικά πλοκάμια. Οι φωτεινοί πίνακες που θα προκύπουν θα καταγράφονται με τη βοήθεια εξειδικευμένου high-definition τηλεοπτικού εξοπλισμού και θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Περισσότερα εδώ

No comments: