Sunday 12 September 2010

"Εικόνες μιας Διαδρομής"

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα παρουσιάζουν την αναδρομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες μιας Διαδρομής»,στον πολυχώρο Taf, The Art Foundation στην Αθήνα, από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Οκτώ γνωστοί Έλληνες φωτογράφοι αλλά και εθελοντές που έχουν συμμετάσχει στις αποστολές,παρουσιάζουν μέσα από το φακό τους στιγμές δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αλλά και την καθημερινότητα των χωρών, όπου οι εθελοντές της οργάνωσης δραστηριοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια.

Ιστορικά καρέ από την Παλαιστίνη, το Ιράκ, την πρώην Γιουργκοσλαβία και στιγμιότυπα από την Ουγκάντα, την Αιθιοπία, τη Ζάμπια, το Νίγηρα, την Ινδία, το Πακιστάν, την Υεμένη αλλά και την Ελλάδα συνθέτουν ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό μέσα από εικόνες της 20χρονης αυτής διαδρομής.Βιντεοπροβολές, αρχειακό υλικό και δημοσιεύματα συμπληρώνουν τoυς σταθμούς του φωτογραφικού οδοιπορικού.

Συμμετέχουν οι: Χριστίνα Βάζου, Αθηνά Καζολέα, Γιάννης Κολεσίδης, Στεφανία Μιζάρα, Γιώργος Μουτάφης, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Πηλός, Μαριλένα Σταφυλίδου..

Την έκθεση φωτογραφίας πλαισιώνουν δύο μουσικές βραδιές με τους Gagjo Dilo Gypsy Swing Live (13/9, 21.30) και Just Brass Quintet (19/9, 21.30).

"Εικόνες μιας Διαδρομής"
The Art Foundation (Νορμανού 5 ,Μοναστηράκι )
Εγκαίνια : 13 Σεπτεμβρίου, 20.30
Διάρκεια έκθεσης : 13/09 - 19/09
Ωράριο λειτουργίας : Καθημερινά 13.00- 24.00

(H φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι της Αθηνάς Καζολέα από την Παλαιστίνη)

πηγή i-reporter

No comments: