Wednesday 15 September 2010

"Building Sustainable Communities"

To Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και η Πρεσβεία της Δανίας , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Υπερβόρειες Διαθλάσεις της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής»,διοργανώνουν την έκθεση:«Building Sustainable Communities: Πέντε οράματα για βιώσιμες κοινότητες» από 16/09 - 17/10, στο Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση δεν παρουσιάζει απλώς τη διεθνή παρουσία των Δανών αρχιτεκτόνων και μηχανικών, αλλά αποτελεί μια πρόσκληση για την αύξηση της συνειδητοποίησης και της κοινωνικής ευθύνης στην αρχιτεκτονική και ευρύτερα στα τεχνικά έργα.
Επιδίωξη του Δανέζικου Κέντρου Αρχιτεκτονικής με την έκθεση αυτή είναι η συνεργασία φορέων και πολιτών για την παγκόσμια βιωσιμότητα και για μια καλύτερη κοινωνία.

Η έκθεση υιοθετεί πέντε κατηγορίες βιώσιμων κοινοτήτων για να εντάξει το έργο 29 δανέζικων σχεδιαστικών εταιριών και συνολικά περισσότερων από 140 αρχιτεκτονικών προτάσεων με μεγάλη ποικιλία λύσεων.Με τη διεθνή τους ενασχόληση και εμπειρία οι εταιρίες αυτές βελτιώνουν αποτελεσματικά την καθημερινή ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην κοινωνική αλλαγή. Ως μέλη της Παγκόσμιας Βιώσιμης Ανάπτυξης, της διεθνούς συλλογικής πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών, δεσμεύονται να σέβονται τα 10 διεθνώς αναγνωρισμένα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις καμπάνιες κατά της διαφθοράς και τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Οι εταιρίες αυτές όχι μόνο βελτιώνουν τη ζωή των ντόπιων κατοίκων, αλλά εμμένουν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Συμμετέχουν οι :
3XN / aart / Arkitema / BIG / C.F. Møller Architects / COBE / COWI / Dissing og
Weitling / Effekt / Force4 / Friis og Moltke / Gehl Architects / Henning Larsen
Architects / Holgaard Architects / Jeppe Aagaard Andersen / Juul | Frost /
Kasper Danielsen Architects / Mette Lange Architects / Mutopia / Møller og
Grønborg / Rambøll / schmidt hammer lassen / SITE A/S / SLA / Svendborg
Architects / Transform / Vilhelm Lauritzen Architects / Wohlert Architects /
Aarhus Architects

«Building Sustainable Communities: Πέντε οράματα για βιώσιμες κοινότητες»
Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Διάρκεια έκθεσης : 16/09 - 17/10
Ωράριο λειτουργίας : Τε/Πε/Κυ: 10.00- 18.00, Πα/Σα: 10.00- 22.00

πηγή heliarch

No comments: