Friday 10 September 2010

1o Μεσογειακό Εργαστήρι Design

Το Μεσογειακό Εργαστήρι Design είναι ένα νέο διεθνές πολιτιστικό γεγονός που θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο νησί της Τήνου.

Διοργανώνεται από επαγγελματίες του χώρου των γραφικών τεχνών, της εικονογράφησης και του design.
Βασίζεται σε σειρά διαλέξεων οι οποίες ακολουθούνται από εργαστήρια και ανοιχτό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων.Κάθε ομιλητής θα παρουσιάζει ένα θέμα μέσα από μια εισήγηση,αμέσως μετά θα ακολουθεί ένα hands-on εργαστήρι και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μια ελεύθερη συζήτηση.
Παράλληλα θα παρουσιάζονται εκθέσεις, και θα οργανώνονται επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος του νησιού καθώς και μουσικά γεγονότα.

Θέμα των φετινών εκδηλώσεων θα είναι το «Μηχανή έναντι χειρός» (Machine versus Hand).
Οι συμμετέχοντες θα αποπειραθούν να εξερευνήσουν τον βαθμό στον οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εξαρτημένος από την μηχανή κα το μηχανικό στοιχείο (είτε πρόκειται για τον υπολογιστή, είτε για το ηλεκτρικό τρυπάνι, είτε για το αυτοκίνητο, είτε για το κινητό τηλέφωνο). Πώς άραγε, ορίζει το μηχανικό στοιχείο την ευτυχία μας, τι μας αφαιρεί από αυτήν κι εν τέλει τι μπορούμε να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε και να καταφέρουμε με τα χέρια μας..;

Στο φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η διεθνής έκθεση "Φωνές Ελευθερίας" (Voices in Freedom) που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την διεθνή Μπιενάλε αφίσας του Μεξικό.Απαρτίζεται από 115 αφίσες σχεδιασμένες απο ισάριθμους κορυφαίους γραφίστες απ’ όλον τον κόσμο με αφορμή τα 200 χρόνια από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας του Μεξικού.

1o Μεσογειακό Εργαστήρι Design-«Μηχανή έναντι χειρός»
Διάρκεια : 17-19 Σεπτεμβρίου 2010
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού,Τήνος

Περισσότερα εδώ

No comments: