Wednesday 24 February 2010

"Ο Miro' της Μαγιόρκα" στην Αθήνα

Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης "Ο Μιρό της Μαγίορκα" στη Θεσσαλονίκη (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών),η έκθεση κατεβαίνει στην Αθήνα.

Δυστυχώς όχι ακέραια, παραμένει ωστόσο μια πολύ καλή ευκαιρία για το κοινό της πρωτεύουσας να δεί απο κοντά αυτή τη σπάνια συλλογή έργων.

Η έκθεση στην Αθήνα διαιρείται σε τρείς επιμέρους εκθέσεις (Ινστιτούτο Θερβάντες,Ελληνικός Κόσμος ,Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος) και περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης την περίοδο 1976-1981,στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα.

Στο Ινστιτούτο Θερβάντες,το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει 34 λιθογραφίες της σειράς Ubu aux Βaleares, 15 λιθογραφίες της σειράς Le Lezard aux plumes d΄or του 1971, 12 μακέτες για τις σειρές Gaudi, έγγραφα, σχέδια, παρτιτούρες και σημειώσεις.
Παράλληλα, στο Θερβάντες παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και τρισδιάστατες κατασκευές παιδιών που συμμετείχαν στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Στο Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" παρουσιάζονται λάδια της περιόδου 1976-1981, χαρακτικά έργα από τις σειρές Εls gossos (Τα σκυλιά), Gens de la mer (Άνθρωποι της θάλασσας) και Fundacio Palma.
Παρουσιάζονται επίσης φωτογραφίες των Jean-Μarie del Μoral και Francesc CatalaRoca από το εργαστήριο του Μιρό στη Μαγιόρκα.

Τέλος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εκτίθενται φωτογραφίες από το εργαστήριο του καλλιτέχνη στη Μαγιόρκα.

Διάρκεια έκθεσης : έως 30 Μαΐου 2010

Περισσότερα εδώ miro.hellenic-cosmos.gr
atenas.cervantes.es

No comments: