Sunday 18 April 2010

Sony "Contemplating monolithic design"

Ολοκληρώνονται αύριο η έκθεση Salone del Mobile di Milano 2010 και οι συγγενικές,συνοδευτικές,περιφερειακές εκδηλώσεις των Zona Tortona(ήδη καθιερωμένη ζώνη με πιστό κοινό) και Zona Romana(για πρώτη φορά φέτος).
Θα σας παρουσιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις νέα από αυτές.

Ξεκινάμε με την εταιρία Sony που παρουσίασε στην Zona Tortona,σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της βρετανικής BarberOsgerby, μια σειρά προϊοντων -σε πειραματικό ακόμα στάδιο- που συνδυάζουν φως και ήχο.

Υπό τον γενικό τίτλο "Contemplating monolithic design",τα projects εκτίθενται -μέχρι και αύριο- σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο,επενδυμένο με τις χαρακτηριστικές ηχομονωτικές πυραμίδες αφρού, που χρησιμοποιούνται στα στούντιος.Ένας χώρος χωρίς θορύβους που επιτρέπει στον επισκέπτη να εστιάσει καλύτερα στα αντικείμενα.

Η έκθεση περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν το όραμα της Sony για το πως μπορούν τα προϊοντα της να ενσωματωθούν σε σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.
Σε κάθε χώρο παρουσιάζεται και μια ξεχωριστή ενότητα του γενικού project της Sony.
Στον πρώτο παρουσιάζεται μια εισαγωγή στην έννοια του μονολιθικού σχεδιασμού,στον δεύτερο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δούν πως ήχος και φως μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα αντικείμενο-χώρο.Στον τρίτο χώρο παρουσιάζονται προτάσεις της εταιρίας για προσωποποιημένη,διακριτική και ανεξάρτητη χρήση συστημάτων εικόνας και ήχου.Η τέταρτη περιοχή προσφέρει ένα συνδυασμό του μονολιθικού σχεδιασμού με τα έπιπλα και τον εσωτερικό χώρο.Η πέμπτη περιοχή είναι η αποκορύφωση και ο συνδυασμός όλων των προηγουμένων.Συνδέει στοιχεία φωτός,ήχου και χώρου.Ένας χώρος με προϊοντα που δεν επιβάλλονται στο χώρο,αλλά που η δυναμική τους απλότητα γίνεται αμέσως αντιληπτή.

Στόχος αυτής της σειράς προϊοντων είναι σύμφωνα με την εταιρία να ερευνήσει μέσα από νοητά αρχέτυπα την ολοκλήρωση και επέκταση της τεχνολογίας στα έπιπλα και στον ευρύτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Αφορμή για αυτή την έκθεση αποτέλεσε η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας "Μονολιθικός σχεδιασμός".Η ιδέα αυτού του σχεδιασμού,που επιζητά μόνο το απαραίτητο,οδηγεί στην κατανόηση της σημασίας που έχει η ύπαρξη συγκεκριμένων αντικειμένων στο χώρο και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το πρόσωπο της μελλοντικής οικιακής ψυχαγωγίας στα πλαίσια της εσωτερικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Περισσότερα εδώ.
πηγή dezeen

No comments: