Sunday 25 April 2010

PhotoBiennale 2010

Με κεντρικό θέμα τον «Τόπο» πραγματοποιείται και φέτος η PhotoBiennale 2010, η 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση, που διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας θεματικής τριλογίας, η οποία ξεκίνησε το 2008 με θέμα το «Χρόνο» (PhotoBiennale 2008) και θα ολοκληρωθεί το 2012 με τελευταίο θέμα το «Λόγο».

Η φετινή διοργάνωση, περιλαμβάνει εκθέσεις που παρουσιάζονται σε μουσεία, γκαλερί και άλλους εκθεσιακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη,αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνδυασμό με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις και θα διαρκέσει από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Όλες οι εκθέσεις που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ προσεγγίζουν τον τόπο από τις εξής οπτικές: ως περιοχή, ως μέρος της ιστορίας, ως αποτέλεσμα κατασκευής και ως προσωπική έκφανση του δημιουργού.

Οι εκδηλώσεις της PhotoBiennale θα κορυφωθούν το τριήμερο 29-30 Απριλίου και 1 Μαΐου, με τη διεξαγωγή των Portfolio Reviews στο Ρολόι του Μύλου, τα εγκαίνια πολλών εκθέσεων του κεντρικού προγράμματος και τη γιορτή της PhotoBiennale στο ξενοδοχείο «The Met Hotel» (1/5, στις 9 μ.μ.).

Κατά τη διάρκεια της PhotoBiennale 2010, θα παρουσιαστούν 57 συνολικά εκθέσεις σε 35 εκθεσιακούς χώρους, με 188 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από 25 χώρες.

Περισσότερα εδώ.

πηγή naftemporiki

No comments: