Saturday 24 April 2010

Poster for tomorrow 2010

Θέμα του φετινού διεθνούς διαγωνισμού σχεδιασμού αφίσας Poster for tomorrow είναι η θανατική ποινή."Death is not justice"-"Ο θάνατος δεν είναι δικαιοσύνη",ο τίτλος του.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση που θέμα είχε την ελευθερία της έκφρασης,ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται με ένα ακόμα θέμα που εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του "Poster for tomorrow",ο σχεδιασμός γενικά και οι αφίσες συγκεκριμένα, αποτελούν μέσα που έχουν τη δυνατότητα και τη δυναμική να εμπνεύσουν αλλά και να επιφέρουν αλλαγές σε κοινωνικά φαινόμενα ή κατεστημένα.Εκτός από το να μεταφέρουν ισχυρά μηνύματα μπορούν να προκαλέσουν συγκίνηση ή ακόμα να αποτελέσουν κίνητρο για δράση.

Στον διαγωνισμό αυτό δεν υπάρχουν χρηματικά έπαθλα ή βραβεία.Η επιτροπή επιλέγει τις 100 καλύτερες αφίσες,οι οποίες δημοσιεύονται στο site του διαγωνισμού και εκτίθενται σε 100 διαφορετικές πόλεις.Δέκα από αυτές θα επιλεγούν από την επιτροπή και θα συμπεριληφθούν στις μόνιμες συλλογές μερικών από τα σπουδαιότερα μουσεία design του κόσμου.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν περισσότερες από μια προτάσεις.
Συμμετοχές δηλώνονται στο site του διαγωνισμού έως τις 18 Ιουλίου.

Περισσότερα εδώ

No comments: