Monday 15 June 2009

"The Pixel Project": Διαδραστικός ψηφιακός καμβάς

Η αίθουσα Δ13, το γνωστό "Σιδηρουργείο" θα φιλοξενήσει αποκλειστικά την ομάδα Artspot, όπου πέραν της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικών και φωτογραφικών έργων, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια διαδραστική εγκατάσταση κατά την οποία θα συναντιούνται αρμονικά η τέχνη και η τεχνολογία.
Το όνομα αυτής; "The Pixel Project".


Περιγραφή εγκατάστασης

Το συγκεκριμένο event είναι απόλυτα διαδραστικό και δίγλωσσο προσπαθώντας να ενταχθεί αρμονικά στον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ. Πρόκειται για την υλοποίηση και το σχεδιασμό ενός "ψηφιακού καμβά", αποτέλεσμα του οποίου θα είναι οι συνολικές "ψηφιακές πινελιές" των επισκεπτών του Athens Fringe Festival 2009, αλλά ταυτόχρονα και των χρηστών του διαδικτύου.

Στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το event θα υπάρχουν σταθμοί PC συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο και ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του χρώμα και να συμπληρώσει το προσωπικό του σχόλιο στο θέμα: «Τι είναι η Τέχνη για εσάς». Η χρωματική επιλογή και το σχόλιο τους θα αποτελεί άμεσα και σε πραγματικό χρόνο μέρος του ψηφιακού καμβά, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μέσω διαδικτύου.

Το Pixel Project επιπλέον θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για την ερμηνεία της χρωματικής τους επιλογής μέσω αυτοματοποιημένου email, ενώ αυτόματα θα συμμετέχουν σε κλήρωση όπου τρεις τυχεροί θα κερδίσουν δώρα! Η συμμετοχή του κοινού στο Pixel Project θα είναι δυνατή μέσω:

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και μία ομαδική έκθεση τέχνης, περιμετρικά στημένη, με επιλεγμένα έργα μελών της κοινότητας του Αrtspot. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αμπάβη Ανδριανή, Βασιλειάδης Γιώργος, Βατικιώτης Παντελής, Grama Gabriel, Κολοκοτρώνη Φωτεινή, Μπαλούτογλου Νάνσυ, Ρουμπέκα Κατερίνα, Σπυριδάκη Ειρήνη, Χαραλαμπίδης Θεόδωρος, Χρόνη Μαριλένα. Συντελεστές της εκδήλωσης είναι οι: Γιώργος Δρακάκης, Ανδριανή Αμπάβη, Martin Hristov και Φωτεινή Κολοκοτρώνη.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Rainbow, Opticon, Poof-o-mania, Asterias, Typo-offset, Lollypop, Motivo.
--

Εκδήλωση: "The Pixel Project" – διαδραστική εγκατάσταση στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival 2009
Παράλληλη δράση: Εικαστική έκθεση 10 μελών της κοινότητας Artspot με θέμα "Οι τέχνες για εσάς"
Τόπος: "Τεχνόπολις" στο Γκάζι, αίθουσα Δ13 – "Σιδηρουργείο", και παράλληλα στον δικτυακό τόπο www.pixelproject.gr
Διάρκεια: 15-21 Ιουνίου 2009
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 19:00 έως 00:00
Διοργάνωση: Δικτυακή κοινότητα τέχνης Artspot.gr

πηγη: pathfinder.gr

No comments: