Sunday 26 October 2008

Δημήτρης Μυταράς, "Ιστορώντας μορφές"

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα,παρουσιάζει μια αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Μυταρά υπό τον τίτλο "Ιστορώντας μορφές".

Επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, μνημειακών διαστάσεων, από το 1964 έως το 2008, αποκαλύπτουν σημαντικές πτυχές της εξελικτικής περιπέτειας του Δημήτρη Μυταρά.
Πρόκειται για έργα, με το γνώριμο εξπρεσιονιστικό του ιδίωμα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τις προσωπικές πλαστικές του αξίες.

Ο Μυταράς επίμονα και στοχαστικά έχει εστιάσει την προσοχή του στην απόδοση της ανθρώπινης μορφής και τον κριτικό σχολιασμό της πραγματικότητας. Η ζωγραφική του εκφράζει ένα κύκλο επίπονων αναζητήσεων φανερώνοντάς μας ότι στο τέλος μπορεί να κρύβεται η αρχή των πάντων. Έτσι ο χρόνος λειτουργεί σαν αέναη πυξίδα της δημιουργικής του δράσης ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν.
Η ζωγραφική του δεν είναι μόνο το παιχνίδι φόρμας και χώρου, μορφής και χρώματος, αλλά η ανάδειξη της πραγματικότητας και ο αναπότρεπτος σχολιασμός της.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μυταράς, στην τωρινή του έκθεση,παρουσιάζει για πρώτη φορά την εντυπωσιακή του εγκατάσταση «Παναγία η Καταφυγιώτισσα», η οποία βασίζεται στην αγιογράφηση του μικρού ναού που πραγματοποίησε το 2006, στην Παλαιά Φώκαια.

Δημήτρης Μυταράς, "Ιστορώντας μορφές"
Έως 20 Νοεμβρίου 2008
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη,Αθήνα
(Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 τηλ. 210-3611206 )
Δε.-Τε.-Σα.-Κυ.: 10:00-18:00
Πε.-Πα.: 10:00-22:00
Τρ.: Κλειστά

Πηγή www.thf.gr