Thursday 23 October 2008

Wip

To wip πήρε το όνομά του από τα αρχικά των λέξεων Work in Progress (δουλειά σε εξέλιξη).

Είναι ένα ψηφιακό περιοδικό, που φιλοξενεί αδημοσίευτες φωτογραφίες διαφορετικών φωτογράφων, οι οποίες δεν αποτελούν απαραίτητα μιά ολοκληρωμένη ενότητα, αλλά είναι τμήματα μιάς πρόσφατης ή παλιότερης δουλειάς σε εξέλιξη καθώς επίσης και μεμονωμένες φωτογραφίες (εκτός σειράς), εφόσον ο φωτογράφος τις αντιμετωπίζει ως μέρος της γενικότερης εξέλιξης της δουλειάς του.

Η προσπάθεια δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχοι της είναι:

Να υπάρχει ενημέρωση για το τι κάνουν άλλοι φωτογράφοι -τώρα- και όχι μόνο όταν και αν ολοκληρώσουν το έργο τους.
Να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των φωτογράφων και των φωτογραφιών τους.
Να λειτουργεί ως ένα σημείο αναφοράς της φωτογραφικής δημιουργίας.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 τεύχη(σε μορφή αρχείων pdf).Η κυκλοφορία του δεν έχει μία δεδομένη περιοδικότητα.Υπολογίζεται στα 6 τεύχη ετησίως(ανα 2μηνο δηλαδή),αλλά αυτό εξαρτάται από το διαθέσιμο υλικό.

Όποιος ασχολείται με τη φωτογραφία και θέλει να μοιραστεί τη δουλειά του με άλλους μπορεί να στείλει φωτογραφίες του στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού(wip@wip.gr).

Δημιουργός του περιοδικού είναι ο Σίμος Σάλτιελ,φωτογράφος και γραφίστας. Η ιδέα ξεκίνησε από μια προσωπική ανάγκη του να εκθέτει δείγματα της δουλειάς του σε ένα διευρυμένο κοινό σε ένα είδος ανοιχτής ψηφιακής έκθεσης,που δεν έχει χρονικά,τοπικά όρια και περιορισμούς.

Αξιόλογη προσπάθεια που ευχόμαστε να έχει ανταπόκριση και συνέχεια.

Περισσότερα εδώ www.wip.gr

No comments: