Tuesday 15 September 2009

Abitare il Tempo 09,Verona

Ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου η διεθνής έκθεση για τη διακόσμηση Abitare il Tempo στη Βερόνα της Ιταλίας.

Φέτος κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι το "total living" και παρά τη διεθνή κρίση η έκθεση δίνει σαφή δείγματα ανανέωσης.

Για πρώτη χρονιά φέτος παρουσιάζεται στον αύλιο χώρο της έκθεσης μια έκθεση μέσα στην έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων.

Ποτέ άλλοτε όσο φέτος η έκθεση δεν έδωσε τόση έμφαση στο δίπολο τέχνη και design.
Θα τολμούσαμε να πούμε οτι η καλλιτεχνική διάσταση επιβάλλεται στο καθεαυτό εμπορικό κομμάτι της έκθεσης.Στους κόλπους της Abitare il Tempo φιλοξενείται η ArtVerona,μια καλλιτεχνική εκθεσιακή σύμπραξη που παρουσιάζει 170 γκαλερί σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης απο όλο τον κόσμο.

Παράλληλα παρουσιάζονται 6 εκθέσεις τέχνης και design,η 3η έκδοση του "Linking people" με 13 projects που αφορούν τη διακόσμηση,την αρχιτεκτονική και το design εν γένει και guests τους Massimiliano και Doriana Fuksas.
Ακόμα μια έκθεση φωτογραφικών πορτραίτων και σκέψεων διάσημων αρχιτεκτόνων από τον Maurizio Marcato.

Για πρώτη φορά στην Ιταλία φιλοξενείται και το workshop Young Designers Meet the Industry (www.ydmi.de) ,που καθιερώθηκε το 2007 από το German Design Council για να ενθαρρύνει και να προάγει νέους designers και στις 2 προηγούμενες εκδόσεις του στο Βερολίνο έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τέλος ,όπως κάθε χρονιά από το 2002 και μετά έτσι και φέτος ,την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης θα απονεμηθεί το βραβείο "Abitare il Tempo".
Tιμώμενο πρόσωπο φέτος ο Gillo Dorfles.Φιλόσοφος,κριτικός,ιστορικός που με τις μελέτες,τις αναλύσεις και τις σκέψεις του για δεκαετίες ολόκληρες φώτισε τη διαδρομή των σύγχρονων τεχνών,της αρχιτεκτονικής και του design.

www.abitareiltempo.com

No comments: