Saturday 11 July 2009

Νέο λογότυπο Ολυμπιακής

O όμιλος Marfin Investment Group (MIG) παρουσίασε το λογότυπο που προέκυψε από την ψηφοφορία του κοινού, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επιλογή του νέου σήματος της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρόταση των Γιάννη Παπαθανασίου και Πάνου Τριανταφυλλόπουλου που συγκέντρωσε 11.652 ψήφους.
Η πρόταση του Γιάννη Λιβέρη έλαβε 4.992 ψήφους και η πρόταση του σχεδιαστή Σπύρου Γάγγα 2.472 ψήφους.

Η διαδικασία πάρα ταύτα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την ελληνική γραφιστική κοινότητα.Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας έχει υποβάλλει σχετική διαμαρτυρία,πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού,θεωρώντας οτι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν πληρεί κανένα κριτήριο ισότιμης συμμετοχής και ουσιαστικής αξιολόγησης και ζητά την απόσυρση του και την επαναπροκήρυξη ενός δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού.

Περισσότερα εδώ www.oalogo.gr

3 comments:

Unknown said...

Μόνο σε μένα φαίνονται και τα 3 πάρα πολύ απλά και αδιάφορα;

Elma Vasilaki said...

Θέλω να πιστεύω πως κατατέθηκαν καλύτερες προτάσεις απο τις 3 φιναλίστ.Από'κεί και πέρα γιατί η επιτροπή αξιολόγησης(της οποίας η σύνθεση αν δεν απατώμαι δεν δημοσιεύθηκε καν)επέλεξε τις συγκεκριμένες είναι απορίας άξιον.Αν και κάπου πάει το μυαλό μου...
Η δε νικητήρια πρόταση κάθε άλλο παρά "νέα" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.Είναι μάλλον ένα copy του προηγούμενου λογότυπου."Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!".

risingson said...

Xairomai pou sumfonoume giati arxisa na anarwtiemai mipws eimai periergos kai exw megales apaithseis. Ayto den einai neo logotupo, ena aplo lifting sto palio. wraia ws edw. krima omws giati etsi mono mprosta den pame enw yparxoun ypothetw toses freskies idees.