Saturday 4 July 2009

"Διευρυμένες Οικολογίες.Προσεγγίσεις σε με εποχή κρίσης"

Στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου εκθέσεων "Δημόσιος χώρος και κοινωνικά δίκτυα", το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την πρώτη υπαίθρια έκθεση.

Η έκθεση "Διευρυμένες Οικολογίες. Προσεγγίσεις σε με εποχή κρίσης" διαπραγματεύεται θέματα που άπτονται του σύγχρονου οικολογικού προβληματισμού. Χωρίς να θέτει μια συγκεκριμένη περιβαλλοντική θεματική, επιδιώκει να διευρύνει την ιδέα της οικολογίας και να την προσεγγίσει μέσα από την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέροντας ένα χώρο για συλλογισμό γύρω από αυτήν την πολυσύνθετη έννοια.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το έργο 27 καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Αθήνα και οι οποίοι δημιούργησαν έργα για τους υπαίθριους δημόσιους χώρους που εκτείνονται γύρω από το κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Η έκθεση έχει τη μορφή μιας ανοιχτής αφήγησης όπου διαφορετικές θεματικές και πρακτικές αντιπαρατίθενται και παρουσιάζονται γλυπτικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, in situ έργα, νυχτερινές βιντεοπροβολές, παρεμβάσεις στο τοπίο, συμμετοχικές δράσεις καθώς και έργα που εστιάζουν σε κοινότητες ανθρώπων.

Συμμετέχουν οι: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Νίκος Αλεξίου, Αστικό Κενό, Γιώργος Γυπαράκης, Coti και Δημήτρης Χαρίτος, Guerilla Optimists, Intothepill, Κώστας Ιωαννίδης, Ελένη Καμμά, Απόστολος Καραστεργίου, Θάνος Κλωνάρης, Αλεξία Κοκορέλια και Nomint, Μαρία Κόντη, Ζήσης Κοτιώνης, Ντιάννα Μαγκανιά, Mo Y_Κατερίνα Χρυσανθοπούλου / Benoît Durandin, Βασίλης Μπαλατσός, Jennifer Nelson, Μαρία Οικονομοπούλου, Γιώργος Παπαδάτος, Ευτύχης Πατσουράκης, Άγγελος Πλέσσας, Σωκράτης Σωκράτους, Ίρις Τουλιάτου , Ελεάννα Χωρίτη, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Weimar Public.

Οι καλλιτέχνες δεν έχουν δημιουργήσει έργα ‘για’ το περιβάλλον, αλλά έργα που μας ενθαρρύνουν να σκεφτούμε την κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα, καθώς και τις σχέσεις αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, ατόμου, φύσης και κοινωνίας ,φύσης και τεχνολογίας, αρχιτεκτονικής και οικολογίας.

Έως 4/10/2009.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κτίριο Ωδείου Αθηνών.www.emst.gr

Είσοδος ελεύθερη (Δευτέρα κλειστά).


No comments: