Wednesday 15 July 2009

Γιώργος Δρίβας, (Un-)documented

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Δρίβα με τίτλο (un-) documented.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά η τριλογία Social Software(2005-2009) που αποτελείται από τα Beta Test, (2005), Case Study (2007) και Development Plan (2009), το έργο Closed Circuit (2005) καθώς και η νέα βιντεοεγκατάσταση με τίτλο Empirical Data, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Ο Γιώργος Δρίβας, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς.
Δημιουργεί αφηγηματικά βίντεο που αποτελούνται από ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες, κείμενο σε μορφή διάτιτλων, μουσική και ήχο.Το αποτέλεσμα είναι ένα υβριδικό έργο το οποίο συνδυάζει γραπτό κείμενο μαζί με στοιχεία από την τέχνη του κινηματογράφου και της φωτογραφίας.

Η αισθητική των εικόνων του Δρίβα παραπέμπει στον κλασσικό κινηματογράφο, με έντονες αναφορές στη μοντέρνα αρχιτεκτονική αλλά και σε μια «αισθητική παρακολούθησης» καθώς οι περισσότερες φωτογραφίες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί από την οπτική γωνία ενός κρυμμένου παρατηρητή. Με φωτογραφική τεχνική αρτιότητα και με αντικειμενική, σχεδόν επιστημονική γλώσσα, ο Δρίβας αφηγείται ιστορίες που θίγουν θέματα αποξένωσης, κοινωνικής προσαρμογής, υπόσχεσης αλλά και ματαίωσης διαπροσωπικών και ερωτικών σχέσεων σε μια κοινωνία επιτήρησης.



Διάρκεια έως 6 Σεπτεμβρίου 2009.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Κτίριο Ωδείου Αθηνών: Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα (είσοδος επί της οδού Ρηγίλλης)
Ωράριο λειτουργίας : Τρίτη έως Κυριακή: 11.00 - 19.00
Πέμπτη: 11.00 - 22.00 Δευτέρα: Κλειστά



πηγή elculture

No comments: