Thursday 8 October 2009

Έκθεση αφίσας στο ΜΚΘ

Περισσότεροι από 150 Έλληνες γραφίστες, διαφημιστές και κειμενογράφοι, συμμετείχαν εθελοντικά στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και των φωτογραφικών πρακτορείων "Apeiron Photos" και "Corbis", προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περίπου 20 αφίσες, αποσπάσματα της δουλειάς τους, παρουσιάζονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ως τίτλος της έκθεσης έχει επιλεγεί μία χαρακτηριστική φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: "Σχεδόν πάντοτε η μειονότητα των δημιουργικών, αφοσιωμένων ανθρώπων έκανε τον κόσμο καλύτερο".

Τα θέματα που πραγματεύονται οι δημιουργοί είναι εμπνευσμένα από τις παγκόσμιες εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας τις σχετικές με τη βία κατά των γυναικών, τους πρόσφυγες, τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, τα κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης και την εμπορία των όπλων.

Η έκθεση πλαισιώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που παρουσιάζεται έως τις 14 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

πηγή ana-mpa.culture


No comments: