Monday 14 September 2009

10 εικόνες για την Ιθάκη-Έκθεση

Η έκθεση "Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη" φιλοξενείται από τις 17/09 και για τρείς μόνο μέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στο Θησείο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις 10 νικήτριες καθώς και 132 φιναλίστ αφίσες
του φετινού διαγωνισμού Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη.Η ιστορία, οι μνήμες, η κοινωνική, πολιτική και προσωπική ταυτότητα του καθένα από τους δημιουργούς αποτυπώνεται με μοναδικό τρόπο στις 142 αφίσες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Οι δημιουργοί τους επεξεργάστηκαν εικόνες και συναισθήματα και χρησιμοποίησαν φωτογραφία, εικονογράφηση και τυπογραφία για να σκιαγραφήσουν τον εαυτό τους.

Στην παράλληλη έκθεση “Σε βλέπω”, η έννοια του «εγώ» προσεγγίζεται από μια διαφορετική πλευρά.Μέσα από τα φωτογραφικά πορτραίτα νέων δημιουργών.
Νέοι φωτογράφοι –επαγγελματίες και σπουδαστές– παρουσιάζουν πορτραίτα, όχι του εαυτού τους αλλά κάποιου άλλου. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των φωτογραφιών είναι ότι αποτελούν πορτραίτα-στιγμιότυπα και όχι στατικές απεικονίσεις της ανθρώπινης μορφής. Κάθε εικόνα γίνεται παράθυρο προς τη ζωή του απεικονιζόμενου, το χώρο και τη διάθεσή του. Κάθε εικόνα διαθέτει ένα κύριο συστατικό του «Εγώ» και όλες μαζί δίνουν την εμπειρία της ζωής.

"Δέκα εικόνες για την Ιθάκη 2009"
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Εγκαίνια: 17 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:30.
Διάρκεια: 17 -20 Σεπτεμβρίου 2009
Ωράριο λειτουργίας: Παρ-Σαβ-Κυρ, 17:00 – 21:00

πηγή gda
www.tenimages.org

No comments: