Tuesday 20 April 2010

Felice Varini-Αναμορφικές ψευδαισθήσεις

"Πεδίο δράσης μου είναι ο αρχιτεκτονικός χώρος και ό,τι συνιστά έναν τέτοιο χώρο.Οι χώροι αυτοί είναι και παραμένουν τα αυθεντικά μέσα για την ζωγραφική μου.Δουλεύω επι τόπου,κάθε φορά σε διαφορετικό χώρο και το έργο μου αναπτύσσει το ίδιο μια σχέση με το χώρο στον οποιό πραγματοποιείται" λέει ο Felice Varini.

Ο ελβετός καλλιτέχνης βασίζεται στις αρχές της αναμόρφωσης.Στα έργα του καμβάς είναι τα κτίρια και πρωταγωνιστές τα χρώματα,οι γεωμετρικές φόρμες και η προοπτική.

Δημιουργεί επιφάνειες πάνω σε επιφάνειες με μια τεχνική που αποδίδει μια εικόνα με συγκεκριμένη προοπτική, η οποία όμως γίνεται αντιληπτή μονάχα από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία.Αυτήν που ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το έργο.Αν αλλάξει κανείς θέση,το έργο διασπάται και παραμορφώνεται,διατηρώντας όμως μια μυστηριώδη μαγεία.

Μια τεχνητή προοπτική που γεννά αναμορφικές ψευδαισθήσεις.Ψευδαισθήσεις που παντρεύουν το δισδιάστατο με το τρισδιάστατο και παίζουν με τους αντιληπτικούς κανόνες του παρατηρητή.

Το 2004 παρουσίασε έργο του στην Αθήνα στην galerie xippas ενώ αυτή την περίοδο παρουσίαζεται στην ίδια γκαλερί έργο του με τίτλο rectangle,ellipse & disques.

Περισσότερα για τον καλλιτέχνη εδώ.

No comments: