Tuesday 13 April 2010

Adobe Creative Suite 5

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη παρουσίαση της νέας σουίτας εφαρμογών της Adobe,Creative Suite 5 Master Collection,σε ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη μέσω της Adobe TV.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει όλα τα γνωστά προγράμματα σχεδιασμού, όπως Photoshop CS5, Illustrator CS5, InDesign CS5, Flash Catalyst CS5, Flash CS5 Professional, Dreamweaver CS5, Adobe Premiere Pro CS5 και After Effects CS5.
Με έμφαση στη διαδραστικότητα, τις επιδόσεις και την αύξηση της αποτελεσματικότητας η σειρά προϊόντων Creative Suite 5 προσφέρει αξιόλογες βελτιώσεις σε δημιουργικά εργαλεία και ενισχύει τις δυνατότητες των σχεδιαστών.
Περισσότερα από 250 νέα χαρακτηριστικά φέρονται να έχουν ενσωματωθεί στην CS5.

Η δημιουργία εικόνων και η επεξεργασία απογειώνονται στο Photoshop CS5 με τη λειτουργία Refine Edge, η οποία προσφέρει καλύτερη τεχνολογία διερεύνησης "ορίων" μεταξύ κύριου θέματος και φόντου καθώς και του αποτελέσματος μασκαρίσματος σε λιγότερο χρόνο.
Το Photoshop CS5 περιλαμβάνει επιπλέον τη δυνατότητα αντικατάστασης επιμέρους στοιχείων μιας εικόνας άμεσα μέσω της λειτουργίας Content-Aware Fill.
Κυκλοφορεί για πρώτη φορά και σε 64bit έκδοση για υπολογιστές Mac.
Οι νέες επιλογές περιγράμματος, επιτρέπουν στους χρήστες του Adobe Illustrator CS5 να δημιουργούν περιγράμματα με ποικίλα πάχη και να ρυθμίζουν επακριβώς το πάχος, σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος του περιγράμματος.

Με τη χρήση του Flash Professional CS5, οι σχεδιαστές και παραγωγοί περιεχομένου μπορούν να δημιουργούν, να ελέγχουν και να παραδίδουν περιεχόμενο Web σε ποικιλία από κινητές πλατφόρμες και συσκευές, όπως smartphones, tablets, netbooks, smartbooks και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να προσβλέπουν σε επεξεργασία περιεχομένου σε φυλλομετρητή ιστο-σελίδων (browser) μέσω του Flash Player 10.1 και της ανεξάρτητης εφαρμογής AIR 2, όταν αυτά τα προϊόντα διατεθούν προσεχώς στην αγορά.
Επιπλέον, μπορούν τώρα να δημιουργήσουν εφαρμογές AIR, με τη χρήση του νέου Packager για iPhone, ένα στοιχείο του Flash Professional CS5 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε iPhone και iPad (βάσει των απαιτήσεων και των εγκρίσεων της Apple), και μελλοντικά θα είναι συμβατό και με συσκευές Android, BlackBerry και Palm webOS.

To InDesign CS5 ενισχύει τη μετάβαση στις ψηφιακές εκδόσεις με νέα διαδραστικά αρχεία και ενισχυμένη υποστήριξη ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης.

Στο Adobe CS5 περιλαμβάνεται και το Flash 10.1 για desktop/mobile πλατφόρμες ενώ το Flash CS5 δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να μετατρέψουν τα Flash animations σε κώδικα HTML 5. Με το τρόπο αυτό, οι τελευταίες εκδόσεις των browser θα μπορούν να αναπαράγουν τα animation χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Flash plugin.

Συνολικά η Creative Suite 5 θα κυκλοφορήσει σε 5 διαφορετικές εκδόσεις (Master, Design Premium/Standard, Web Premium, Production Premium) για PC/Mac με τιμές που ξεκινούν από τα $1299 και φτάνουν τα $2599.. θα υπάρξουν επίσης πακέτα αναβάθμισης για τους κατόχους της CS4.

Περισσότερα εδώ

πηγή emea.gr

No comments: