Wednesday 14 April 2010

Διάλεξη του Λαρισαίου αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη με θέμα «Τόπος- Χρόνος»

Διάλεξη του Λαρισαίου αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη με θέμα «Τόπος- Χρόνος», μέσα από την παρουσίαση του έργου του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, σε εκδήλωση που οργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ν. Λάρισας.

Πρόκειται για μια παρουσίαση αφιερωμένη στις πρωτοποριακές μελέτες και τα υλοποιημένα έργα του γραφείου «Bobotis architects» το οποίο ιδρύθηκε το 1976 από τον Θεοφάνη Μπομπότη. Σημαντικά έργα που έχουν αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς ή πανελληνίους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται: Μουσεία, τράπεζες, βιομηχανικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά, συνεδριακά και εκπαιδευτικά κέντρα, αλυσίδες καταστημάτων, πολεοδομικές μελέτες. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, η εξαιρετικά σύγχρονη αισθητική και λειτουργική δομή τους, φέρνοντας την υπογραφή του ταλαντούχου Λαρισαίου αρχιτέκτονα.

Ο Θεοφάνης Μπομπότης αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή της Βενετίας. Πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την επέκταση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μελέτη που εκπονείται στην παρούσα φάση στο γραφείο μαζί με το νέο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο «Αθηνά» από την Ελληνική Ομοσπονδία σωματείων των «Φίλων των Μουσείων» για την προσφορά του στον Πολιτισμό μέσω του σχεδιασμού των Νέων Μουσείων Πατρών και Χανίων.

Ενδεικτικά με τις δημοσιεύσεις που τον αφορούν, έχει περιληφθεί στην αυστραλέζικη έκδοση «1000 αρχιτέκτονες του κόσμου» καθώς και στους «300 αρχιτέκτονες του κόσμου», στα «300 μεγαλύτερα γραφεία του κόσμου» της αγγλικής έκδοσης WORLD ARCHITECTURE καθώς και στους «581 Αρχιτέκτονες του κόσμου», της ιαπωνικής έκδοσης ΤΟΤΟ.

Την ίδια ημέρα επίσης, Σάββατο 17 Απριλίου, στις 8.45 μ.μ., έχουν προγραμματισθεί τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Καμίλο Νόλλα παρουσία του δημιουργού. Η έκθεση έργων με τον φακό του φωτογράφου Καμίλο Νόλλα και τίτλο «Καπνομάγαζα» λειτουργεί ήδη στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου. Η έκθεση έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Αθήνα, το Αγρίνιο, την Καβάλα, την Ξάνθη, το Παρίσι, την Πάτρα και την Κωνσταντινούπολη και εντάσσεται στο πλαίσιο της PhotoBiennalle 2010 με θέμα «Τόπος» (Απρίλιος- Ιούλιος, www.photobiennale.gr) που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι δύο εκδηλώσεις του ΤΕΕ τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ενώ τον συντονισμό της έκθεσης και την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Μάρθα Αρταπυρίδου, ανεξάρτητη επιμελήτρια Ιστορ. Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Πηγή: Ελευθερία