Monday 3 November 2008

Athens Photo Festival 2008

Ο Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας της Αθήνας εδώ και 20 χρόνια αποτελεί ένα θεσμό μαζικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην τέχνη της φωτογραφίας.
Πρόκειται για ένα διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός που εντάσσεται σε ένα δίκτυο διεθνών φωτογραφικών διοργανώσεων καθιστώντας και την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις,στις οποίες θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με εκθέσεις σε περισσότερους από 30 εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας.Την ευθύνη της διοργάνωσης του και το συντονισμό των δράσεων έχει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Θεματικός άξονας της φετινής διοργάνωσης είναι η λεκάνη της Μεσογείου.
Οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν με προκλητικό και καινοτόμο τρόπο τον πολιτισμό της Μεσογείου αναδεικνύοντας τη σημασία της περιοχής και τι την κάνει τόσο ιδιαίτερη.Επικεντρώνονται στην ταυτοποίηση και ανάδειξη των πολιτισμικών, θρησκευτικών και περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων και πως επιδρούν στη δημιουργία ενός κοινού διαπολιτισμικού πλαισίου επικοινωνίας στην Μεσόγειο.

Το χθες και το σήμερα, το παλαιό και το νέο, η παράδοση συναντά τη νεωτερικότητα και ο πολιτισμός της Mεσογείου ανταμώνονται με τη σύγχρονη φωτογραφική δημιουργία. Είναι ο πολιτισμός της Μεσογείου μέσα από το φωτογραφικό φακό. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό εικόνων, χρωμάτων, οσμών, πράξεων, ηθών και εθίμων.

Παράλληλα με τις εκθέσεις για τη Μεσόγειο, παρουσιάζονται 3 ακόμα επι μέρους εκθεσιακές ενότητες που δεν εντάσσονται στο θεματικό πλαίσιο.Πρόκειται για τις "Curatorial choices", "Galleries’ choices" και "Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι".

Περισσότερα εδώ www.hcp.gr

No comments: