Saturday 11 October 2008

Φωτεινές αντανακλάσεις

Μια εικαστική εγκατάσταση από τη σχεδιαστική ομάδα ROSO στον προαύλιο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος Clark Shoes Headquarter,στην Νότια Αγγλία.

Η ιδέα για τη δημιουργία της γεννήθηκε από μια απλή παρατήρηση-το φώς είναι ορατό μόνο μέσω της αντανάκλασης.
Μια δέσμη φωτός που προέρχεται από ένα από τα παράθυρα του κτιρίου γίνεται ορατή επειδή το φώς της αντανακλάται στα εκατομμύρια των σωματιδίων που αιωρούνται στον αέρα.
Η προσέγγιση των ROSO ήταν να δημιουργήσουν ένα δυναμικό,μεταβαλλόμενο εικαστικό δρώμενο στο χώρο όπου ο χώρος θα παρέμενε κυρίαρχος.

'Ετσι λοιπόν 2 δέσμες φωτός εισβάλλουν στην αυλή του κτιρίου,και διασχίζουν το χώρο της,με διαφορετική κατάληξη η καθεμία.
Κάθε δεσμίδα αποτελείται από 7.500 λαμπερούς δίσκους,σε διαφορετικές κλίσεις.Οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί ενώ το πάτωμα επιστρώθηκε με μαύρη άσφαλτο ούτως ώστε η αυλή να μετατραπεί στον ιδανικό καμβά για τις αντανακλάσεις και τις σκιές της εγκατάστασης.
Καθώς ο αέρας και το φώς του ήλιου αλλάζουν,κατά τη διάρκεια της ημέρας και των εποχών,αλλάζει και η δυναμική της ίδιας της κατασκευής.
Εγκατάσταση και κτίριο είναι ένα.Τα γραφεία και οι σκάλες διαπερνώνται από τις φωτεινές αντανακλάσεις του έργου,καθιστώντας το αναπόσπαστο κομμάτι του κτιριακού συγκροτήματος.
Ακόμα ένα δείγμα ζωντανής τέχνης που μοίαζει βγαλμένο από κόσμους φανταστικούς και ταξιδεύει βλέμμα και νου.

Περισσότερες εικόνες εδώ www.archdaily.com
www.studio-roso.com

No comments: