Thursday 7 August 2008

Green Design Festival,Athens 2008


Το Green Design Festival είναι μια πρωτότυπη,υπαίθρια,δωρεάν πολιτισμική δράση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων,που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας για περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Διοργανώνεται από την Brainlab,ενα νεοσύστατο,ανεξάρτητο,μη-κερδοσκοπικό και μη-κυβερνητικό φορέα.Ιδρύθηκε το 2007,από επαγγελματίες αρχιτέκτονες,επιμελητές και ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό τη δημιουργία πολιτισμικών δράσεων που αφορούν την κοινωνία και αναδεικνύουν την ελληνική καινοτομία στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες,την εικόνα και το design,το Green Design Festival έχει σκοπό να μετατρέψει κατα τη διάρκειά του την πόλη σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων με θέμα το πώς η ζωή στην πόλη μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 70 αρχιτέκτονες,βιομηχανικοί σχεδιαστές,γραφίστες,fashion και street artists να δουλέψουν με θέμα το περιβάλλον και με επίκεντρο τον μέσο πολίτη να δημιουργήσουν μια εμπειρία με οικολογικά μέσα και μηνύματα.

Το πρόγραμμα του Green Design Festival θα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας,πράσινης μόδας,βιομηχανικού σχεδιασμού,video και mixed media,μια πράσινη βιβλιοθήκη και μία σειρά από συναυλίες και εκπαιδευτικά δρώμενα σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό αμφιθέατρο.
Σε δίαφορα σημεία της πόλης θα φιλοξενηθούν δυο ακόμα πράσινες δράσεις: street art και διαδραστικό grafic design.
Το Green Design Festival θα παρουσιάσει επίσης τον πρώτο κάθετο κήπο της πόλης.Μια από τις πλέον δημοφιλείς τάσεις στο landscape design παγκοσμίως.

Μια πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία που ευχόμαστε να έχει ανταπόκριση και συνέχεια.

Περισσότερα εδώ http://www.greendesignfestival.gr/

No comments: