Saturday 30 August 2008

ASUS Eee Pc 900

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του μικρού notebook της Asus.Μικρό αλλά θαυματουργό θα έλεγα. Διαθέτει σχεδόν τα πάντα που χρειάζονται για να έχετε τις ευκολίες που παρέχει ένα Pc όπου εσείς θέλετε να είστε.Εξοπλισμένο με επεξεργαστή της Intel χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος (για οικολόγους λοιπόν), οθόνη 8,9 ιντσών, web cam, ενσύρματη & ασύρματη δικτύωση (WiFi) , 1GB μνήμη , 3x usb 2,0 ακόμα και έξοδο σήματος VGA δεν θα σας λείψει τίποτα. Σαφώς για να επιτύχουν το μικρό μέγεθος αφαίρεσαν το cd/dvd rom,αλλά (προσωπική μου γνώμη) δεν είναι και τόσο τρομερό μιας και σχεδόν όλοι ανταλλάσουμε αρχεία μέσω emails ή με usb sticks (στικάκια). Η μπαταρία του κρατάει 3 ωρίτσες,αρκετές θα έλεγα αλλά και παραπάνω να κρατούσε θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Κάτι που θα προβληματήσει πολλούς είναι και ο μικρός σκληρός δίσκος της πιό φθηνής έκδοσης (16GB). Όμως μιάς και ο δίσκος αυτός είναι νέας γενιάς (χωρίς κινούμενα μέρη) δεν θα έχετε πρόβλημα στη περίπτωση μικρής πτώσης να "χτυπήσει δίσκο" και να χάσετε τα δεδομένα σας.
Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, όπως αντί των Windows XP Home Edition μπορείτε να το πάρετε με λειτουργικό Linux το οποίο κοστίζει λιγότερο.

Πόσο κοστίζει λοιπόν; 329 ευρώ (Πλαίσιο,MediaMarkt).

No comments: