Saturday 15 October 2011

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011 στη 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 20:00 εγκαινιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011», στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 15ης Μπιενάλε Νέων Μεσογείου. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών.
Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης οι νέοι φωτογράφοι αναζητούν τρόπους υπέρβασης των εμποδίων που περικλείονται σε κάθε ξεκίνημα και μετρούν τις δυνάμεις τους στην ιδιότυπη διαδικασία αναζήτησης της καλλιτεχνικής ωριμότητας.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο εξακοσίων προτάσεων, γεγονός που καταδεικνύει μία γενικότερη άνοδο της καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα του επιπέδου της φωτογραφικής τέχνης στην Ελλάδα.

Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται μέσα από ένα πλουραλισμό τεχνικών και τεχνοτροπιών, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.


Συμμετέχουν: Βασιλική Αλεξοπούλου, Κατερίνα ∆ρακοπούλου, Έλενα Καρακίτσου, Στέλλα Μουζή, Μιχάλης Μπίτσης, Ιωάννης Τσιαδής, Άλκηστις Τσιτούρη, Λεωνίδας Τούμπανος, Γιώργος Χαμπίδης, William Faithful

Eπιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος


Εγκαίνια: Tετάρτη 19/11, ώρα 20:00
Διάρκεια: Τετάρτη 19/11 – Σάββατο 29/11
Γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου
Λεωφόρος Στρατού 2Α, Τ 2310 821 231
∆ευτέρα - Κυριακή 17.30 - 21.00
 

No comments: