Friday 10 September 2010

"Unframed"

"Unframed" ονομάζεται το νέο project του Γάλλου καλλιτέχνη JR,στην πόλη Vevey της Γαλλίας.

Έργα διάσημων φωτογράφων όπως οι Robert Capa, Man Ray, Gilles Caron, Helen Levitt, Mario Giacomelli, Lucia Moholy, John Phillips, Sebastião Salgado κ.α , μέρος της συλλογής του Musée de l'Elysée,αποτελούν την πρώτη ύλη για τις νέες δημόσιες εγκαταστάσεις του καλλιτέχνη.

O JR χρησιμοποιεί αναπαραγωγές των έργων αυτών σε μεγάλες διαστάσεις και τις αφισοκολλά σε προσόψεις κτιρίων ανα την πόλη.Η πόλη μεταμορφώνεται έτσι μέσα από την ιδιαίτερη εικαστική προσέγγιση του JR σε ένα υπαίθριο μουσειακό χώρο ανοικτό σε όλους,κοινωνόντας έτσι την τέχνη με έναν πιο άμεσο και σίγουρα ξεχωριστό τρόπο.
Κάποιες από τις εικόνες διατηρούν τις αναφορές τους,άλλες μετερμηνεύονται μέσα από την ματιά του καλλιτέχνη,αλλά όλες έχουν κάτι να πούν στον περαστικό ο οποίος με μια αίσθηση déjà vu έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα έργα των φωτογράφων μέσα από την εκφραστική δύναμη του έργου του JR.

Διάρκεια : έως 26 Σεπτεμβρίου 2010
Μια πρωτοβουλία του Musée de l'Elysée και του Festival Images.

Ο JR είναι ένας νέος καλλιτέχνης που ασχολείται με τη φωτογραφία και τις δημόσιες,θεματικές φωτογραφικές εγκαταστάσεις.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 5 δημόσια projects ανα τον κόσμο,σειρά εκθέσεων και έχει κυκλοφορήσει βιβλία αφιερώματα στο έργο του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για την εγκατάσταση "Women are heroes" που έκανε πέρυσι στο Παρίσι.



Περισσότερα για το έργο του εδώ

No comments: