Saturday 26 June 2010

"I do"

Tρείς αρχιτέκτονες,δύο εικαστικοί,ένας μουσικός, μία χορογράφος, μία χορεύτρια και ένας επιμελητής συμπράτουν, στην ομαδική έκθεση με τίτλο "I do", που παρουσιάζεται στο Project Space του six d.o.g.s στην Αθήνα,από τις 24 Ιουνίου μέχρι καί τις 11 Ιουλίου.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Point Supreme Architects, που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Πανταζή, Μαριάννα Ρέντζου, Beth Hughes, η εικαστικός Μαρία Γεωργούλα, ο επίσης εικαστικός Νίκος Σεπεντζόγλου, ο αυτοσχεδιαστής μουσικός Τάσος Στάμου tasosstamou.wordpress.com, καί τέλος η χορογράφος Αγγελική Χατζή καί η χορεύτρια Δήμητρα Σόφου, κλήθηκαν να δουλέψουν ομαδικά για 3 συνεχόμενους μήνες το project.

Όλοι οι συντελεστές δούλεψαν μαζί, σαν μία ομάδα, ανταλάσοντας ρόλους, χωρίς να έχουν συνεργαστεί ποτέ ξανά μαζί, αλλά καί ποτέ ξανά υπό αυτές τις συνθήκες συνεργασίας.
Τους ζητήθηκε να δημιουργήσουν μαζί μία έκθεση, ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από 7 performances, με ζωντανή μουσική, δημιουργώντας μία αλυσιδωτή αντίδραση η οποία κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων που θα καταλήξει.

Για τις ανάγκες της έκθεσης κατασκευάστηκε ένα πιστό αρχιτεκτονικό μοντέλο του χώρου του Project Space, υπό κλίμακα 1:2 από Blue Foam DOW και τοποθετήθηκε μέσα στον ίδιο τον χώρο, όπου κάθε μέρα για 7 συνεχόμενες ημέρες θα πραγματοποιείται μία σειρά από σπονδυλωτές performances.
Μετά το πέρας των performance θα παραμείνει το τελικό ‘προιόν’ στον χώρο του six d.o.g.s μαζί με την καταγραφή των 7 δρώμενων σε video για 1.5 εβδομάδα.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου – 11 Ιουλίου

Six d.o.g.s -Project Space (Αβραμιώτου 6-8,Μοναστηράκι)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 12:00 – 00:00

Ώρα έναρξης performance (24 Ιουνίου μέχρι καί 30 Ιουνίου): αυστηρά 22:00*

Eίσοδος ελεύθερη

*λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσης του χώρου για την συγκεκριμένη έκθεση, η χωρητικότητα καί για τις 7 performance είναι πολύ περιορισμένη, καί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προτείνεται να φτάσετε στον χώρο 30 λεπτά πριν την έναρξη του κάθε δρώμενου για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας.

πηγή ελculture,six D.O.G.S