Sunday 13 June 2010

1:1

Την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου η έκθεση με τίτλο "1:1 Architects Build Small Spaces".("Αρχιτέκτονες κτίζουν μικρούς χώρους σε κλίμακα 1:1") η οποία θα διαρκέσει από 15 Ιουνίου-30 Αυγούστου 2010.

Η αρχιτεκτονική είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.Ωστόσο, οι εκθέσεις αρχιτεκτονικής με την έμφασή τους στα σχέδια,τις μακέτες και τις φωτογραφίες δεν προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με το πραγματικό κτίσμα.

Προσφέροντας το χώρο του Μουσείο σαν πειραματικό χώρο,το V&A προσκάλεσε δεκαεννέα αρχιτέκτονες να υποβάλλλουν τις προτάσεις τους για δομές που εξετάζουν τις έννοιες του καταφυγίου.Από τις 19 αυτές προτάσεις,επιλέχθηκαν επτά για να κατασκευαστούν σε πραγματική κλίμακα στο χώρο του μουσείου.

Στόχος ήταν να προκύψει μια έκθεση αρχιτεκτονικής που δεν θα ήταν αποκλειστικά για αρχιτέκτονες και φοιτητές αρχιτεκτονικής.Όπου τα εκθέματα δεν θα ήταν αναπαραστάσεις των κατασκευών αλλά οι ίδιες οι κατασκευές.
Οι επισκέπτες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να βιώσουν την αρχιτεκτονική των 7 μικρών αυτών χώρων και να την κατανοήσουν πολύ καλύτερα απ'ότι μέσα από μια ακόμα τεχνικού τύπου έκθεση-παρουσιάση.

Περισσότερα εδώ
(στην κατηγορία των 7 κατασκευασμένων προτάσεων μπορείτε να δείτε και τα σχετικά βίντεο)

No comments: