Tuesday 23 February 2010

Athens Bench Mark

Ο Δήμος Αθηναίων και το διεθνές μη κυβερνητικό δίκτυο «Ο Κόσμος της Αθήνας» διοργανώνουν τον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό "Athens Bench Μark" με θέμα τα παγκάκια της Αθήνας.

O διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδιασμού "Athens Bech Mark" θα διεξαχθεί από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 6 Απριλίου μέσω της σχετικής ιστοσελίδας.

Απο αυτόν θα προκύψει το σχέδιο για τα νέα παγκάκια της Αθήνας. Το κοινό μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας,θα αναδείξει τα καλύτερα 100 σχέδια και η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει για την τελική τριάδα έργων, οι δημιουργοί των οποίων θα λάβουν και τα χρηματικά έπαθλα.Ένα τουλάχιστον σχέδιο θα υλοποιηθεί και θα παραχθεί μαζικά για την Αθήνα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους - σχεδιαστές, καλλιτέχνες και απλούς πολίτες, από την Αθήνα και όλο τον κόσμο -, και τους καλεί να δημιουργήσουν ή να επιλέξουν το δικό τους παγκάκι, αφήνοντας με αυτόν το τρόπο το σημάδι τους στην πόλη.

Παράλληλα τρέχει και ο εικαστικός διαγωνισμός "Future Bench -Παγκάκι του Μέλλοντος".Ένας διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας ,όπου βασική προϋπόθεση είναι η φαντασία. Τα 50 έργα που θα αναδείξει η ψηφοφορία του κοινού θα εκτεθούν στην εικαστική έκθεση Future Bench,στην Τεχνόπολη από τις 26 Απριλίου ως τις 9 Μαίου.Οι τρεις καλύτερες προτάσεις θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα,ενώ ο δημιουργός με το δημοφιλέστερο έργο θα λάβει το Βραβείο Κοινού του Future Bench.

Περισσότερα εδώ www.athensbenchmark.com

No comments: