Saturday 27 February 2010

sound:frame 2010

Στα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το φεστιβάλ sound:frame έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα δημοφιλέστερα οτικοακουστικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Στη φετινή του έκδοση παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της οπτικοακουστικής τεχνολογίας συνδέοντας τις με το θέμα των διαστάσεων.
Εστιάζεται στην αλληλεπίδραση των εικαστικών τεχνών με διαφορετικές χωρικές ιδιότητες και τρισδιάστατες δομές.

Ο όρος διαστάσεις αντιπροσωπεύει τρία κύρια επίπέδα στο sound:frame :
-Την οθόνη που λειτουργεί ως δισδιάστατη επιφάνεια προβολής και επεκτείνεται εικονικά στην τρίτη διάσταση μέσω της οπτικής τέχνης
-Τον τρισδιάστατο χώρο αυτό καθεαυτό
-Τον χρόνο στον οποίο η μουσική και οι προβολές κινούνται.

Όπως συνήθως το πρόγραμμα του sound:frame περιλαμβάνει εκτός από τις εκθέσεις,ζωντανές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις,διαλέξεις και εργαστήρια(workshops).

Eπ'ευκαιρία του φετινού θέματος των διαστάσεων το sound:frame για πρώτη φορά θα επεκταθεί σε διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους στη Βιέννη καθώς και στον δημόσιο αστικό χώρο.Διαφορετικές οπτικοκουστικές και χωρικές εμπειρίες σε δόμές που θα λειτουργούν σαν τρισδιάστατος καμβάς.

Το φεστιβάλ sound:frame είναι μια πλατφόρμα που ενθαρρύνει τον διεθνή διάλογο για την τέχνη,παρέχοντας παράλληλα το απαραίτητο θεωρητικό πλαίσιο.
Το φετινό θέμα των διαστάσεων θα κάνει το sound:frame μια μοναδική εμπειρία απο άποψη μορφής,περιεχομένου και καλλιτεχνικής αξίας.

sound:frame 2010
Bίεννη,
26/03-18/04/2010
Περισσότερα εδώ www.soundframe.at

No comments: