Wednesday 23 November 2011

CoWorking Building Madrid

Φοιτητικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για κτίριο με χώρους εργασίας. (εγγραφές έως 16 Δεκεμβρίου 2011)

Στόχος του φοιτητικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού είναι να παραχθούν ιδέες για τη δημιουργία ενός κτιρίου με χώρους (συν)εργασίας, στη Μαδρίτη, Ισπανία. Βασικοί παράμετροι του σχεδιασμού είναι η συνεργατική προσέγγιση, η ευελιξία, η συνδεσιμότητα, η προσβασιμότητα, η βιωσιμότητα και η ενεργειακή απόδοση.

 Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, έχουν προκληθεί σημαντικές αλλαγές στους εργασιακούς χώρους. Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ της κατοικίας και του χώρου εργασίας, προκαλούν συνήθως μια παρατεταμένη παραμονή στο χώρο εργασίας, πέραν του αυστηρού ωραρίου.

Ο διαγωνισμός αυτός παραθέτει έναν αρχιτεκτονικό προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσω της δημιουργίας ενός χωρικού μοντέλου για τον χώρο εργασίας, όπου είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη νέες δυνατότηες στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων επιχειρήσεων και/ή των επαγγελματιών, και οι νέες προϋποθέσεις στο σχεδιασμό λόγω του ευέλικτου (και παρατεταμένου) ωραρίου.

Το κτίριο που θα προταθεί πρέπει να παρέχει επαρκή λύση για το προβλεπόμενο πρόγραμμα χρήσης, την επίλυση των προβλημάτων της τοποθεσίας του και να αποτελεί ένα μοντέλο εργασίας, το οποίο θα προσφέρει τις ιδανικές επαγγελματικές συνθήκες στους εργαζόμενους ώστε να αναπτυχθεί η προσωπική και επαγγελματική  τους ζωή.

Επιπροσθέτως, ο σχεδιασμός του κτιρίου πρέπει να διαμορφώνεται σύμφωνα με τα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πρόγραμμα Εγγραφές: έως 16 Δεκεμβρίου 2011
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως 20 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: 1 Μαρτίου 2012
Έπαθλο: 4700€ σε μετρητά, Δημοσίευση των σχεδίων που θα βραβευτούν στα περιοδικά Arquitectura Viva και WA Wettbewerbe Aktuell, 1 έτος δωρεάν συνδρομή στα περιοδικά Arquitectura Viva και WA Wettbewerbe Aktuell

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.arquideas.es/en/arquideas_competitions/information/3.html

Πηγη : greekarchitects.gr

No comments: