Saturday 15 October 2011

ArchiCAD 15

Κυκλοφόρησε η International έκδοση του εξαιρετικού σχεδιαστικού προγράμματος ArchiCAD 15, ενώ η Ελληνική έκδοση αναμένεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Το ArchiCAD 15 εμπλουτίζεται με αρχιτεκτονικές μορφές που προσφέρονται στους σχεδιαστές νια να απελευθερώσουν τη δημιουργική τους σκέψη. Η νέα έκδοση διευρύνει επίσης το πεδίο εφαρμογής της ροής εργασίας ΒΙΜ, ώστε να περιλαμβάνει μελέτες ανακαινίσεων και αποκαταστάσεων.

"To ArchiCAD 15 απευθύνεται στους αρχιτέκτονες στη μητρική τους γλώσσα με μία καινοτόμο προσέγγιση διαχείρισης χώρων και μορφών σχεδίασης", δήλωσε ο Miklos Szovenvi-Lux, Αντιπρόεδρος της Διαχείρισης Προϊόντων της GRAPHISOFT. Συνεχίζοντας είπε: "Εκτός του ότι επαναπροσδιορίζει τη σχεδίαση στο χώρο και προσφέρει στους αρχιτέκτονες ευρύ φάσμα νέων σχεδιαστικών εργαλείων, παράλληλα απευθύνεται πλέον και στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αρχιτεκτόνων οι οποίοι ασχολούνται με μελέτες ανακαίνισης και αποκατάστασης".
ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ
Μπορείτε να κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή τα ενημερωτικά φυλλάδια με τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης.



ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
Η εξέλιξη της μορφής ανέκαθεν συμπορευόταν με την εξέλιξη της δομής. Από τις απλούστατες θολωτές στοές μέχρι τα πιο εκλεπτυσμένα σταυροθόλια, ο αρχιτέκτονας ανέκαθεν φιλοδοξούσε να συνδυάσει αντοχή, λειτουργικότητα και καλαισθησία (Βιτρούβιος). Αυτές οι πρωταρχικές αρχές εντοπίζονται στα καλύτερα παραδείγματα της Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής. Το ArchiCAD 15 διευρύνει τις σχεδιαστικές δυνατότητες των ΒΙΜ εργαλείων του, συμπεριλαμβανομένων και νέων Δομών Κελύφους, για να υποστηρίξει το ευρύτερο δυνατό φάσμα αρχιτεκτονικών οχημάτων και μορφών που απαντώνται τόσο στην κλασική, όσο και στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η επανάσταση στην εξέλιξη της σχεδιαστικής διαδικασίας έχει προχωρήσει τουλάχιστον τόσα βήματα όσα και οι ίδιες οι μορφές και OΙ δομές. Κατά τις πρόσφατες δεκαετίες, οι αρχιτέκτονες σταδιακά εγκατέλειψαν την επίπεδότητα της 2D Σχεδίασης για την πρόκληση της υψηλού επιπέδου σχεδίασης σε 3D εικονικούς χώρους. Ωστόσο, η αύξηση της ελευθερίας που επέφερε η τρίτη διάσταση, προσθέτει νέο βαθμό δυσκολίας προσανατολισμού στο χώρο. Το ArchiCAD 15 εισάγει 3D κατευθυντήριες γραμμές και επίπεδα επεξεργασίας ως επανάσταση ορισμού του 3D Χώρου, καθιστώντας την προοπτική άποψη το φυσικό, 3D περιβάλλον για τη σχεδίαση κτηρίων.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΡΟΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η έλευση της μοντέρνας τεχνολογίας αύξησε σημαντικά τον κύκλο ζωής του κτηρίου. Συνεπώς, στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, ο όγκος των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης είναι σχεδόν ίσος με αυτόν των νέων κτηρίων. Το ArchiCAD 15 διευρύνει το φάσμα σχεδίασης, συμπεριλαμβάνοντας μελέτες ανακαίνισης και αποκατάστασης με υποστήριξη ροής εργασίας εγγενούς ΒΙΜ Σχεδίασης και τεκμηρίωσης καθ' όλη την πορεία της εργασίας.
Εκτός από την εντυπωσιακή λίστα νέων και εκλεπτυσμένων εργαλείων και λειτουργιών, το ArchiCAD 15 περιλαμβάνει βελτιώσεις στην διεπαφή IFC και την ΑΝΟΙΧΤΗ συνεργασία με άλλες ειδικότητες μηχανικών, πλήρη υποστήριξη 64-bit για το Mac OS, καθώς και βελτιώσεις στις βιβλιοθήκες παραμετρικών αντικειμένων.



πηγη: topsw.gr

No comments: