Wednesday 15 June 2011

COMPUTATIONAL DESIGN Omni(progra)chromatic by X|A WORKSHOP


Το ::X|Atelier:: διοργανώνει διεθνές σεμινάριο αρχιτεκτονικής, τμήμα τρέχουσας ακαδημαϊκής έρευνας, που εισάγει τους συμμετέχοντες σε επίκαιρες συζητήσεις επεξεργασίας της ‘Μορφής’ στην Αρχιτεκτονική και στην Τέχνη γενικότερα, μέσω ειδικευμένης τεχνικής σχεδιασμού και παραγωγής. Το Omni(progra)chromatic by X|A τελεί υπό την αιγίδα τουμουσείου Μπενάκη, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και τηςΣχολής Καλών Τεχνών.

Είναι μια ευκαιρία για νέους αρχιτέκτονες, φοιτητές Αρχιτεκτονικής και Τέχνης, designers και καλλιτέχνες.

Η παρακολούθηση είναι καθημερινή, ξεκινάει στις 14 και ολοκληρώνεται στις 29 Ιουλίου 2011. Φιλοξενείται από το Μουσείο Μπενάκη στον αριθμό 138 της οδού Πειραιώς.

Στόχος του workshop είναι να επεξεργαστούν οι συμμετέχοντες εν δυνάμει αρχιτεκτονικές εκφράσεις γύρω από την έννοια της Μορφής μέσω υπολογιστή.Θα επικεντρωθεί σε τεχνικές επεξεργασίας σχεδιασμού, λογικές μορφολογικής απόδοσης και συναρμολόγηση κατά ακρίβεια ως ύστατη συνθήκη σχεδιασμού. Θα αναπτυχθούν και ερευνηθούν η αντίληψη ειδικών γεωμετρικών παραλλαγών σε σύνθετο επίπεδο, ώστε να τεθούν σύγχρονα ερωτήματα που αφορούν γεωμετρική συμπεριφορά, αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.
 Πρόκειται για ένα διάλογο βασισμένο στη χρήση πολυεπίπεδων τεχνικών και διαδικασιών παραγωγής που επιτρέπουν τον έλεγχο πάνω σε έξυπνες γεωμετρίες, στη διακρίβωση των μερών ενός ‘συστήματος’ και στην ταξινομία της συμπεριφορά του. Κάθε συμμετέχων θα λειτουργήσει με βάση την ειδικότητα και τα ενδιαφέροντά του.

Το ::X|Atelier:: ιδρύθηκε το 2007 από τον Erick Carcamo και τη Νεφέλη Χατζημηνά.Είναι μια αρχιτεκτονική πλατφόρμα που βασίζεται στη χρήση πειραματικών τεχνικών σχεδιασμού και τεχνολογιών κατασκευής με δράση στην Ευρώπη, στη Βόρεια και Λατινική Αμερική.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ με email στο info@xatelier.com

Για περισσότερες πληροφορίες