Tuesday 5 April 2011

PechaKucha | Ηράκλειο vol#1

Το Pecha Kucha συνεχίζοντας το ταξίδι του ανα τον κόσμο κάνει μια ακόμα στάση στη χώρα μας.

Το Ηράκλειο είναι η ελληνική πόλη που θα συμμετέχει στο 24ωρο PechaKucha με θέμα INSPIRE JAPAN, στο οποίο θα πάρουν μέρος πάνω από 100 πόλεις παγκοσμίως ,στις 16/04/11 σε μια προσπάθεια ηθικής και οικονομικής υποστήριξης στην πρόσφατη καταστροφή της Ιαπωνίας.
20x20 PechaKucha Heraklion vol#1 “Δημιουργικότητα εναντίον της κρίσης”("Creativity against crisis").
20 εικόνες x 20 δεπτερόλεπτα, 12 δημιουργικοί άνθρωποι μιλούν για δημιουργικά πράγματα, πάνω από 100 πόλεις, συμμετοχή και βοήθεια στην Ιαπωνία.
Σάββατο 16 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. και Κυριακή 17 Απριλίου στις 1:00 π.μ , στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.(Κορωναίου 9, Αίθουσα Καστελλάκη, 1ος όροφος).

Η βραδιά PechaKucha στο Ηράκλειο της Κρήτης οργανώνεται από τους Sarah Roesink και Σπυρο Ζεβελάκη από το ideologio.com σε συνεργασία με τις αρχιτέκτονες Κάλλια Πλατύρραχου και Όλγα Κουτάντου.
Θα εμφανιστούν οι : Ανδρέας Αγγελιδάκης - Αθήνα, Αρχιτεκτονική / Καδιανή Βελιγραντάκη - Ηράκλειο ,Εικαστικές Τέχνες / Κώστας Καρνίκης - Ηράκλειο, Εικονογράφιση / Μίνως Ζαριφόπουλος - Αθήνα, Γραφιστική / Νίκος Κατζηλάκης - Ηράκλειο, Δημοσιογραφία / Νίκος Τσαγκαράκης - Ηράκλειο, Κριτική Κινηματογράφου / Οδυσσέας Σγουρός - Άγιος Νικόλαος, Αρχιτεκτονική / ΠηλΟίκο - Χανιά, Οικολογικός Σχεδιασμός / Sarah Roesink - Λονδίνο, Φωτογραφία / Sereal Designers - Ηράκλειο, Γραφιστική / Σπύρος Κανάκης - Ηράκλειο, Σχεδιασμός κοσμήματος / Τερέζα Βαλαβάνη - Ηράκλειο, Ψυχολογία-Συγγραφή.
Οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 20:20.
Είσοδος ελεύθερη με προσφορά κρασιού και γευσιγνωσία.

Θα ακολουθήσει ποτό στο φουαγιέ του επιμελητηρίου καθώς και κοινωνική δικτύωση κοινού. Tα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την στήριξη της Ιαπωνίας μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του PECHA KUCHA.
http://global-day.pecha-kucha.org/

Το διεθνές φαινόμενο του Pecha Kucha ξεκίνησε από το Τόκιο το 2003 και έχει κατακτήσει πάνω από 400 πόλεις διεθνώς. Η παγκόσμια επιτυχία του βασίζεται στην απλή παρατήρηση των εμπνευστών του (Klein Dytham architects) ότι δεν υπάρχει (εύκολος) τρόπος για τους δημιουργικούς ανθρώπους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τις σκέψεις και ιδέες τους.

Η ιδιαιτερότητα των παρουσιάσεων κάνουν το PechaKucha 20x20 ιδιαίτερα απολαυστικό, χαλαρό και ενδιαφέρον. Ο κάθε ομιλητής διαθέτει 20 εικόνες και 20 μόλις δευτερόλεπτα ανα εικόνα. Συνολικά μόλις 6 λεπτά και 40 δεύτερα. Οι παρουσιαστές αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα, σύντομες και περιεκτικές, με πλούσιο οπτικό υλικό.
Περισσότερα εδώ
http://www.facebook.com/pages/PechaKucha-Heraklion/147850545281701
http://www.pecha-kucha.org/night/heraklion/

No comments: