Tuesday 16 March 2010

"Πύργος Πειραιά-Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ"

Το e-περιοδικό greekarchitects σε συνεργασία με την DuPont Hellas,πραγματοποιεί διεθνή διαγωνισμό ιδεών με θέμα "Πύργος Πειραιά 2010- Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ.

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση το 2008,του διαγωνισμού ανάπλασης των όψεων της Διονυσίου Αεροπαγίτου,η ομάδα του greekarchitects προβάλλει μια ακόμα πρόκληση και θέτει ένα νέο θέμα για προβληματισμό και δημιουργικές αναζητήσεις και προτάσεις.

O Πύργος του Πειραιά,το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας, είναι ένα εμβληματικό κτίριο στο αστικό σκηνικό του λιμανιού της πρωτεύουσας,αλλά με αρνητικό θα λέγαμε πρόσημο, κυρίως λόγω της 30ετούς "αχρηστίας" του."Κοιμισμένος γίγαντας" ή "αόρατο κτίριο" είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του έχουν δοθεί.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η "αφύπνιση" του συγκεκριμένου κτιρίου, μέσα από βιώσιμες προτάσεις αναμόρφωσης της όψης του, ούτως ώστε να αποτελέσει στο μέλλον τοπόσημο για την πόλη του Πειραιά,με θετικό όμως πρόσημο.

Ο δήμος Πειραιά έχει θέσει τον διαγωνισμό υπό την αιγίδα του,γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για την υλοποιήση της νικητήριας πρότασης.

Θα δοθούν βραβεία με χρηματικά έπαθλα στις 3 πρώτες προτάσεις,2 επαίνοι,βραβείο με χρηματικό έπαθλο από την εταιρεία Diathlasis για την καλύτερη μελέτη φωτισμού και ένα ειδικό βραβείο από τη σχολή Βακαλό.

Εγγραφές : έως 31 Μαρτίου 2010
Κατάθεση προτάσεων: έως 14 Απριλίου 2010.

Περισσότερα εδώ

πηγή greekarchitects