Friday 11 December 2009

The Archive-"Yπερ-επιφάνειες"

Το τρίτο αρχιτεκτονικό γεγονός που φιλοξενείται στο χώρο του The Archive στη Θεσσαλονίκη,ξεναγεί το κοινό στον ανεξάντλητο κόσμο των υπερ-επιφανειών.

Πρόκειται για συνθέσεις που προκύπτουν από την πτύχωση και τον μετασχηματισμό μιας ενιαίας επιφάνειας από χαρτί ή άλλο εύκαμπτο υλικό.

Η αφορμή δίνεται από το ερευνητικό έργο του εργαστηρίου ειδικής σύνθεσης "υπερ-επιφάνειες" που διδάσκει η αρχιτέκτων Σοφία Βυζοβίτη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η πειραματική αυτή μέθοδος παραγωγής επιφανειών βρίσκει πεδίο εφαρμογής στην αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό προϊόντων και ενδυμάτων.

Στο The Archive θα παρουσιαστεί εγκατάσταση που συνδιαλέγεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου. Η εγκατάσταση που επιμελείται και σχεδιάζει η Σοφία Βυζοβίτη περιλαμβάνει ένα τρισδιάστατο χάρτινο πέτασμα που τοποθετείται ως οπτικό φίλτρο στην πρόσοψη και το οπτικό αφήγημα της κατασκευής του, που προβάλλεται στο εσωτερικό. Επίσης περιλαμβάνει δείγματα από το αρχείο των πρωτοτύπων που έχουν παραχθεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο και στο ακαδημαϊκό εργαστήριο τα τελευταία χρόνια καθώς και το ιστολόγιο του εργαστηρίου http://supersurfaces-supersurfaces.blogspot.com.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 11 Δεκεμβρίου, θα αποτελέσουν αφορμή για μια ακόμα δημιουργική συνάντηση των μελών του The Archive. Η εταιρεία Carteco, εμπνευστής του πρωτότυπου αυτού χώρου, δεσμεύεται να ανανεώνει τακτικά αυτό το ραντεβού, με τη φιλοξενία αρχιτεκτονικών γεγονότων που αξίζουν την προσοχή μας.

www.thearchive.gr

πηγή emea.gr

No comments: