Monday 18 May 2009

2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Βασικός υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες, 39 διαφορετικές χώρες, 12 φορείς της Θεσσαλονίκης, 28 χώροι και 12 εκθέσεις-δράσεις φιλοξενούνται στη φετινή 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από τις 24 του μήνα ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της 2ης Μπιενάλε, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι «Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς», και στο κεντρικό πρόγραμμα συμμετέχουν 57 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι χώροι όπου θα παρουσιαστούν αυτά τα έργα είναι: Αποθήκη Γ, Αποθήκη 13, κτίριο παλαιών Ψυγείων και Αντλιοστάσιο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Υπαίθριοι Χώροι Λιμανιού, Μπεζεστένι, Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Μπαζάρ Χαμάμ, Λουτρά Παράδεισος, Αίθριο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αγιορείτικη Εστία (Μέγαρο Νεδέλκου), Υπαίθριοι Χώροι στην πόλη, Βar-restaurant.ΕS.

Παράλληλα, με το κεντρικό πρόγραμμα που φιλοξενεί εικαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις, 30 καλλιτέχνες από Ελλάδα, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Δανία, Νιγηρία, Καναδά, Ρουμανία, Πολωνία, Ελβετία, Γερμανία, Κίνα, Ισπανία, Γαλλία και Ιαπωνία συμμετέχουν σε ένα αφιέρωμα που αφορά την τέχνη της performance.

Στο παράλληλο πρόγραμμα, εντάσσονται επίσης μία έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ρaint-id» έκθεση έργων 11 Σέρβων καλλιτεχνών, workshop νέων καλλιτεχνών αλλά και το Πανόραμα Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής.

Περισσότερα εδώ http://www.thessalonikibiennale.gr/

πηγή Έθνος

No comments: