Thursday 2 December 2010

Γιάννης Κουνέλλης | Έκθεση

Η γκαλερί Bernier / Eliades παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη. Σε αυτή την έκθεση, την πρώτη ατομική που πραγματοποιεί ο καλλιτέχνης στην Ελλάδα ύστερα από 16 χρόνια, θα παρουσιάσει μία καινούργια ενότητα έργων.
Ο Γιάννης Κουνέλλης είναι ευρέως γνωστός ως μία από τις ηγετικές φιγούρες του κινήματος της Arte Povera και ένας σημαντικός καλλιτέχνης που η πρακτική του συμπεριλαμβάνει ζωγραφική, κολλάζ, γλυπτική, περφόρμανς, σχέδια για το θέατρο και την όπερα.

Διεθνώς αναγνωρισμένος ως ο οπτικός φιλόσοφος που χτίζει μία νέα αλφάβητο ετερόκλητων υλικών, ένα βιωματικό λεξιλόγιο, στο οποίο τόσο η μνήμη όσο και ο άνθρωπος, διαδραματίζουν έναν κυρίαρχο ρόλο. Συνδυάζοντας πρωτογενή ή βιομηχανικά υλικά όπως κάρβουνο, χρυσό, φωτιά, ωμό κρέας, πέτρες, ατσάλι, ζωντανά άλογα, και μουσική, τα έργα του θέτουν θεμελιώδη ερωτήματα και σκηνοθετούν με δραματικό τρόπο την ποιήση του σύγχρονου κόσμου.

Σε αυτή την έκθεση ο Γιάννης Κουνέλλης παρουσιάζει μια καινούργια ενότητα έργων. Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει το παλτό του πάνω σε καμβά. Τα έργα γίνονται κατευθείαν με το παλτό και με την κίνηση του σώματος. Γι’ αυτό και σε κάθε έργο το αποτύπωμα είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει πινέλο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διορθώσεις. Σε αυτή την έκθεση γίνεται επιστροφή στο σώμα. Το παλτό λειτουργεί ως προέκταση του ανθρώπινου σώματος και ο καμβάς σαν διπλό κρεβάτι, που το υποδέχεται. Το αφήνει να ξαπλώσει, να ξεκουραστεί, να απλωθεί, να κουλουριαστεί, να ταξιδέψει.

Διάρκεια έκθεσης : 25 Νοεμβρίου 2010 - 13 Ιανουαρίου 2011
Ωράριο λειτουργίας :Τρίτη - Παρασκευή 10:30-20:00,
Σάββατο 12:00-16:00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα εδώ

No comments: