Saturday 18 December 2010

Art & Architecture 2010 - 2011


Με αφορμή την κήρυξη από την UNESCO του έτους 2010-2011 ως έτος της «Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μεσογείου», το Πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη έκθεση Art & Architecture με την συμμετοχή γνωστών, αλλά και νέων εικαστικών και αρχιτεκτόνων.
Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την παρουσίαση στο κοινό, μιας σειράς από σύγχρονες δημιουργίες, οι οποίες έχουν απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση αλλά και την γνωστοποίηση της έρευνας, η οποία μορφοποιεί τις δημιουργίες αυτών των τόσο αλληλοεπιδρώμενων εικαστικών κλάδων και τις παρουσιάζει ως αποτέλεσμα μίας ολοκληρωμένης αισθητικής πρότασης.

 Τα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικά δείγματα, μνημεία και τοπία που μας κληροδοτεί η Μεσόγειος, θα αποτελέσουν την αφορμή για την αφύπνιση των αισθήσεων και των αναμνήσεων, καθώς επίσης και την κινητήριο δύναμη για την παραγωγή καλλιτεχνικών έργων.
Εικαστικοί και αρχιτέκτονες καλούνται μέσα από τα έργα τους να εκφράσουν όλα εκείνα τα συναισθήματα που με ένταση βιώνουν στην ανάμνηση, στην θέαση και στην μελέτη του αρχιτεκτονικού ιδιώματος της Μεσογείου. Η μοναδικότητα της εκθέσεως αυτής βασίζεται στον καινοτόμο τρόπο διεξαγωγής της, τόσο όσον αφορά την οργάνωση με τα εναλλασσόμενα projects, αλλά και την χρονική της διάρκεια.

Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας της , προτάσεις, μέσα και τρόποι έκφρασης διαδέχονται ο ένας τον άλλο δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσα από μία συνεχή δημιουργική ροή, τις εικαστικές και αρχιτεκτονικές αναδιοργανώσεις των συμμετεχόντων.

Συμμετέχουν οι :Αλεξάκης Στέλιος, Βλάσσης Δημήτρης, Καϊμάκη Βαλεντίνη, Νίκος Μανάφης, Πασχάλης Μπαγιάος, Anne Siirtola, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Ανδρονίκη Σκουλά, Ειρήνη Τατάκη, Αλέξανδρος Τομπάζης, Δημήτρης Τσίγκος.Ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ: Βιργινία Αξιώτη, Νίκος Λιβαθινός, Αδάμ Μαρτινάκης, Μαρία Σαρρή, Ξανθίππη Τσαλίμη, Κατερίνα Χριστοπούλου.
Artower Agora [Πλ. Ομονοίας - Μεταξουργείο | Αρμοδίου 10]

Διάρκεια έκθεσης : εως 31/03/2011

Ωράριο λειτουργίας : Δευτ - Παρ: 15:00 - 20:00

Σάβ: 12:00 - 16:00
Είσοδος ελεύθερη

πηγή elculture

No comments: