Friday 19 March 2010

157+173 designers

Δυο αρχιτέκτονες με έδρα τη Θεσσαλονίκη,ο Μπάμπης Παπανικολάου και η Χριστίνα Τσιραγγέλου,αποτελούν τους 157+173 designers.
Μετά από μισό περίπου χρόνο εργασιακής συνύπαρξης,μας παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δουλειά.
Φωτιστικά, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα σχεδιασμένα με διάθεση χιουμοριστική και λογική μινιμαλιστική.Φόρμες απλές,που από τις 3 διαστάσεις μεταφέρονται στις 2,από παραδοσιακές γίνονται πιό σύγχρονες και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα γραφιστικό,πρωτότυπο αλλά και χρηστικό παράλληλα.

Ξύλο,μέταλλο,πλαστικό,μπλόκς τσιμέντου και πολλές λάμπες είναι τα κατεξοχήν υλικά που χρησιμοποίησαν και το αποτέλεσμα θα λέγαμε είναι άκρως εντυπωσιακό μέσα από την σχεδιαστική του απλότητα.

Στη συλλογή τους περιλαμβάνεται η σειρά φωτιστικών 2D light collection,αποτελούμενη από φωτιστικά κατασκευασμένα κυρίως από λεπτές επιφάνειες ξύλου και η σειρά concrete light,με φωτιστικά που βασίζονται σε τσιμεντένια μπλόκς, σε ποικίλες διαστάσεις και διατάξεις.
Παρουσίασαν ακόμα κάποια αντικείμενα όπως κρεμάστρες,αποθηκευτικά κουτιά,σελιδοδείκτες,στοπ για πόρτες και άλλα, τα οποιά κινούνται στην ιδία αισθητική και είναι κυρίως κατασκευασμένα από ξύλο.

Το site τους 157+173designers.eu είναι ακόμα υπό κατασκευή αλλά η εισαγωγική του σελίδα μας άρεσε πολύ.
Μπορείτε να κατεβάσετε από αυτό τον πλήρη κατάλογο των προϊόντων τους ,για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα για τη δουλεία τους.

Πραγματικά πολύ αξιόλογη και φρέσκια δουλεία, που ευχόμαστε να έχει συνέχεια!

πηγή lifting wishes to the sky

2 comments:

Anonymous said...

το ονομα της κοπέλας ειναι Χριστίνα και οχι Κατερινα :)
thanks for the post . 157+173 designers

Elma Vasilaki said...

Ο δαίμων του πληκτρολογίου μου κάνει πλακίτσες τελευταία!
Ευχαριστώ για την επισήμανση.
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στη δουλεία σας!