Friday 29 May 2009

"Modular Structures in Design and Architecture"

Το βιβλίο "Modular Structures in Design and Architecture"του Αστέριου Αγκαθίδη,αναφέρεται στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό βάση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών CAD & CAM.
Κυκλοφορεί από τον διεθνή εκδοτικό οίκο BIS publishers σε μια αγγλική και μία γερμανική έκδοση. Διακινείται σε ολόκληρο τον κόσμο σε βιβλιοπωλεία και μέσω internet. Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Η σχεδιαστική και αρχιτεκτονική μονάδα, παραμετροποιείται, έχοντας τη δυνατότητα να μεταλλάσσεται, χωρίς αυτό να περιορίσει τις δυνατότητες φυσικής παραγωγής της. Η συγκρότηση των μονάδων σε ομάδες επιτρέπει τη δημιουργία δομικών επιφανειών και όγκων, ικανούς να λειτουργήσουν ως προ/ τεκτονικοί μηχανισμοί παραγωγής μορφής και δομής. Παράλληλα αποτελεί χρήσιμο εγχειρίδιο για τη διδασκαλία και κατανόηση των νέων τεχνολογιών παραμετρικών αλγοριθμικών εργαλείων στο αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι.

Το εικονογραφημένο υλικό πλαισιώνεται με κείμενα eιδικών από το διεθνή χώρο όπως των Κώστα Τερζίδη (Harvard), Gabi Schilling (UdK Berlin), Dr. Oliver Tessamann, Claudio Veckstein (Univ. Arisona), τα οποία φωτίζουν από διαφορετικές γωνίες τη συγκεκριμένη θεματολογία. Ξεναγηθείτε για πέντε λεπτά στο νέο βιβλίο.

Modular Structures from greekarchitects.gr on Vimeo.