Saturday 8 November 2008

The Archive,Θεσσαλονίκη

Ένα καινοτόμο σημείο συνάντησης για τους αρχιτέκτονες της πόλης, φιλοδοξεί να προσφέρει η Carteco, με το The Archive, το πιο πρόσφατο εγχείρημα της εταιρίας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μία βιβλιοθήκη υλικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών και διακόσμησης, που παράλληλα θα λειτουργεί σαν αρχιτεκτονικός εκθεσιακός χώρος.

Σε ελάχιστο χώρο, όχι περισσότερο από 25 τ. μ., το The Archive συγκεντρώνει τα απαραίτητα εργαλεία που χρησιμεύουν στον αρχιτέκτονα στην υλοποίηση των project του.

Εδώ βρίσκονται, μια μεγάλη βιβλιοθήκη με καταλόγους και δείγματα υλικών της Carteco και των συνεργατών της, ενημερωμένες εκδόσεις απο Ελλάδα και εξωτερικό για αρχιτεκτονική, design και γραφιστική, τρεις i-mac, με ελεύθερη πρόσβαση στο internet καθώς και ένας προτζέκτορας συνδεδεμένος με υπολογιστή στη διάθεση του χρήστη για προγραμματισμένες παρουσιάσεις ή ελεύθερη χρήση των μελών.

Επίσης υπάρχει wifi spot με ελεύθερη πρόσβαση σε γρήγορο internet ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνδεθεί με τον προσωπικό του υπολογιστή στον χώρο και να δουλέψει.Έχουν επίσης προβλεφθεί dock in stations για i pod ,ώστε να μπορούν να τα φορτήσουν,αλλά και να οικιοποιηθούν τον χώρο ακούγοντας την δική τους μουσική στο περιβάλλον του The Archive.

Λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση και η πρόσβαση στο χώρο γίνεται με προσωπική κάρτα εισόδου. Την κάρτα θα προμηθεύσει δωρεάν η Carteco, σε όσους δηλώσουν το ενδιαφέρον τους - και φυσικά είναι αρχιτέκτονες ή έχουν άμεση σχέση με το design.

Η καινοτόμος αυτή ιδέα είναι προϊόν της αμείωτης προσπάθειας της εταιρίας Carteco να βρίσκεται κοντά στους αρχιτέκτονες, διακοσμητές και το design community, δίνοντάς τους την αίσθηση της ελευθερίας για δημιουργία, έμπνευση, μελέτη και εργασία.

Το The Archive φιλοδοξεί να γίνει ένας δυναμικός χώρος εργασίας και συνάντησης των δημιουργικών ανθρώπων της πόλης, καθώς παράλληλα, μέσα από μια σειρά προγραμματισμένων γεγονότων στη διάρκεια του χρόνου, θα κρατά επαφή με το ελληνικό και διεθνές περιβάλλον και την επικαιρότητα, στο χώρο της αρχιτεκτονικής και του design.

Eίναι ένας πιλοτικός χώρος που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, αλλά σύντομα θα "δηλώσει παρουσία" και αλλού.

Ήδη, σχεδιάζεται το δεύτερο σε άμεση σχέση με το πρώτο, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Στον δικτυακό τόπο www.thearchive.gr μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να στείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση για την κάρτα σας.

THE ARCHIVE,
Μητροπόλεως 127,Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες εδώ www.flickr.com

πηγή lifoland

No comments: